Tornar
1 de febrer de 2018

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA REOBERTURA DE LA FÀBRICA DEL SOL

Unes dues mil persones es van apropar a la Fàbrica del Sol el passat diumenge 28 de gener, de les quals van poder-ne visitar l’exposició interior i les instal·lacions, un total de 800. 

Després d’un temps en obres de rehabilitació, la Fàbrica del Sol va tornar a obrir les portes per a tota la ciutadania. Aquest espai renovat, serveix com a punt de referència per estendre la cultura de la sostenibilitat a Barcelona. L’edifici demostratiu ha estat rehabilitat amb solucions arquitectòniques i tècniques per tal d’estalviar energia i recursos.

Al llarg del matí del diumenge 28 de gener, la ciutadania que es va apropar a l’edifici va poder gaudir d’activitats i tallers tant per a públic adult com familiar. La jornada va començar amb els batucaires de la Barceloneta i les visites teatralitzades a l’edifici de la mà de dos actors i dues actrius, que, a través de la interpretació, mostraven als visitants les particularitats de l’equipament.

A banda de les visites, al llarg del matí es van oferir diversos tallers: fabricació d’una placa solar per carregar dispositius electrònics a l’Ateneu de fabricació, construcció de Yurtes amb canyes, Land Art i Pigments naturals, compost comunitari, circuits en bicicleta i, per recuperar les forces, xocolatada!

Els Eskamots Verds i el grup de “Premsa + Sostenible”, uns 40 nois i noies de cinc centres educatius del programa Escoles + Sostenibles van participar en la dinamització d’alguns espais (skyline dels desitjos, photocall i concurs del “visitant + sostenible”), i en la retransmissió de la jornada a través de les xarxes socials ( :@premsa_sostenible  i : @premsa_sost).

Per concloure la jornada, van intervenir el Comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona, en Frederic Ximeno, i la quarta tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i mobilitat, Janet Sanz, amb unes paraules d’agraïment. Així doncs, l’esdeveniment va transcórrer amb un gran ambient festiu i una elevada participació de la ciutadania, que recupera un espai emblemàtic de la Barceloneta.

Va ser un acte coordinat, entre d’altres, pels equips de SIRESA de Barcelona + Sostenible, Escoles + Sostenibles i el Servei de Documentació d’Educació Ambiental.

La Fàbrica del Sol acull les secretaries dels programes Escoles + Sostenibles, Barcelona + Sostenible, Comerços + Sostenibles i el Servei de Documentació d’Educació Ambiental, tots tres equips formen part de SIRESA. Per altra banda, també s’hi ubiquen els equips que atenen a la ciutadania no organitzada, l’Ateneu de Fabricació i el Mapa Barcelona + Sostenible. Podeu consultar el programa d’activitats trimestrals per a la ciutadania aquí:

http://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions/activitats-quadrimestrals-public-individual