Tornar
28 de juny de 2017

ACTE DE CLOENDA DEL PROGRAMA ESCOLES+SOSTENIBLES

El passat 13 de juny, l’equip de SIRESA que treballa en el programa d’Escoles + Sostenibles va coordinar i participar en la celebració de l’acte de cloenda del curs 16-17, que va aplegar al voltant de 600 persones. 

Enguany es va celebrar un únic acte convidant l’alumnat de primària i secundària el mateix dia per compartir l’estrena de la cançó de les Escoles + Sostenibles.

Inicialment els alumnes de secundària van començar la jornada a les Cotxeres de Sants on hi van fer l’esperat intercanvi d’experiències que cada final de curs realitzen amb joves d’altres centres. És un dia per visibilitzar el que han fet durant el curs i per aprendre d’altres centres propostes o bones pràctiques que també poden interioritzar en el seu dia a dia.

Per altra banda, l’alumnat de primària va gaudir, experimentar i aprendre participant en diferents tallers de jocs cooperatius, coreografies, construccions amb fusta i canyes i per a potenciar els sentits mitjançant la sorra i l’aigua… al Parc de l’Espanya Industrial.

A mig matí l’alumnat de secundària es va desplaçar cap al Parc en mode de manifestació per tal de visibilitzar i reivindicar la importància de l’educació ambiental. “Som combustible, l’escola sostenible”, “Menys pol·lució i més educació” i “Units som invencibles” són alguns dels lemes que es van poder sentir pels carrers de Sants acompanyats de pancartes i tambors.

Després de la trobada de tot l’alumnat al parc, la 5a tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, va dirigir unes breus paraules a mestres i alumnat, reconeixent la feina que es fa i la importància de seguir fent-la per poder viure en un món sa, habitable i just.

Per concloure l’acte va arribar el moment més esperat, l’espectacle musical amb els Xiula en què es va estrenar en primícia la cançó de les Escoles + Sostenibles “El nou combustible”. Vam cantar i ballar l’himne creat de forma conjunta per les escoles del programa al llarg d’aquest curs, en un ambient molt festiu.