Tornar
9 de novembre de 2017

ACTE DE SIGNATURA DEL PROGRAMA BARCELONA ESCOLES+SOSTENIBLES

El passat 24 d’octubre, l’equip de SIRESA que treballa en el programa d’Escoles+Sostenibles va coordinar i participar en la celebració de l’acte de signatura del Compromís ciutadà per la Sostenibilitat. 

Hi estaven convidats els 17 centres que s’incorporen aquest curs 2017-2018 al programa, i la resta de 31 centres que renoven el seu compromís, presentant el seu segon, tercer o quart projecte de tres cursos.

L’acte es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, un marc històric i símbol de la ciutat i va reunir una representació dels centres de la xarxa Barcelona Escoles + Sostenibles, enguany formada per 352 centres. La cinquena tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, va obrir l’acte i va destacar la importància i el paper clau que tenen els centres vers la sostenibilitat: “Què feu quan us estimeu una cosa? En teniu cura. Doncs hem de fer el mateix amb la ciutat i amb el planeta. Aquestes petites coses que decidiu amb el professorat: fer un hort, canviar el pati, apagar el llum quan  marxeu de l’escola... Totes aquestes decisions arriben molt lluny.”

Seguidament, la companyia Circ amb gràcia va conduir i dinamitzar l’acte, atès que enguany el fil conductor ha estat el circ, establint paral·lelismes entre aquest món i el dels centres de la xarxa: esforç, perseverança, equilibri, visualitzar els somnis, els desitjos...

A l’acte també hi van intervenir membres de la comunitat educativa (professors, alumnes, pares i monitors) per donar testimoni de la seva experiència, i es va cloure amb el reconeixement als centres.