Tornar
2 de juliol de 2018

BARCELONA ENERGIA COMENÇA A SUBMINISTRAR ELECTRICITAT A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

El gener del 2019 s’obrirà el servei a la ciutadania, a un total de 20.000 habitatges

Ahir dia 1 de juliol, Barcelona Energia, la comercialitzadora elèctrica pública metropolitana, va començar a subministrar energia verda i local a edificis i equipaments de l'Ajuntament de Barcelona. La comercialitzadora donarà servei progressivament a 3.908 punts de tot l’Ajuntament i 19 organismes i entitats del grup d’empreses municipals.

Així mateix,  l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ja ha iniciat els tràmits perquè la comercialitzadora també pugui subministrar electricitat als equipaments metropolitans. Per últim, està previst que el gener del 2019 s’obri el servei a la ciutadania, a un total de 20.000 habitatges.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica 100% pública més gran de l’Estat i oferirà energia verda i el màxim de pròxima. El seu objectiu és contribuir a la transició del model energètic sostenible potenciant l’autoconsum, l’eficiència i l’estalvi energètic, l’energia 100% verda i la generació de proximitat.

La formalització del subministrament de l’energia elèctrica pública s’ha fet a través d’un encàrrec de gestió per part de l’Ajuntament de Barcelona i organismes dependents a TERSA amb una durada prevista des del 1/07/18 fins el 30/06/19, prorrogable 12 mesos més.

D’altra banda, des del mes de febrer, Barcelona Energia ja representa en el mercat elèctric tota l’energia verda que gestiona i explota TERSA, uns 200 GWh/any, que corresponen a l’energia generada a la Planta de Valorització Energètica de Sant Adrià de Besòs, al Dipòsit de biogàs de la Vall d’en Joan, al Garraf, i a les més de 40 instal·lacions fotovoltaiques municipals de Barcelona.

D'aquesta manera, la comercialització d'energia verda esdevé una nova línia de negoci rellevant pel Grup TERSA, en consonància amb els seus valors: sostenibilitat, innovació i transparència.

 www.barcelonaenergia.cat