Barcelona + Sostenible

TERSA té l'encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona per portar a terme la gestió de la Secretaria Tècnica de Barcelona + Sostenible

BARCELONA + SOSTENIBLE - ENTITATS I EMPRESES+SOSTENIBLES

La implicació ciutadana per a avançar cap a una ciutat més sostenible

El mes de maig de 2002, després d'un procés de debat col·lectiu, el Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat va aprovar el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat i, tot seguit, convocà les organitzacions ciutadanes a signar-lo.

L'Ajuntament assumeix el seu paper de lideratge d'aquest moviment, per la qual cosa destina els recursos necessaris per a fer créixer i dinamitzar la xarxa de signants, millorar la qualitat de la participació i avaluar-ne els progressos.

Al llarg d'aquests anys han estat nombroses les organitzacions que s'han sumat al procés iniciat el 2002, elaborant el seu propi Pla d'Acció per a la millora ambiental de la ciutat.

El Compromís va tenir una vigència de 10 anys, des del 2002 al 2012 i a partir d'aquí es va iniciar el procés de renovació, que ha acabat amb un nou compromís que abasta el període 2012-2022.

Enllaç a la Web de Barcelona + Sostenible

Barcelona Escoles + Sostenibles

La implicació de la comunitat educativa amb l'educació ambiental

Barcelona Escoles + Sostenibles és un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l'ambiciós projecte planetari d'imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat.

És per això que des de l'any 2001 l'Ajuntament de Barcelona anima els centres educatius (professorat, alumnat, monitors, personal no docent i famílies) a construir la seva Agenda 21 Escolar (actualment Barcelona Escoles + Sostenibles), com a projecte d'educació, participació, acció i implicació ciutadana. Una invitació que és alhora reconeixement, estímul i suport a la tasca que molts centres ja fan en educació ambiental i una nova oportunitat de reforçar els vincles entre escola i ciutat.

Dins del global de Barcelona Escoles + Sostenibles existeix el Servei de Documentació d'Educació Ambiental que és un centre de documentació especialitzat en informació i recursos sobre educació ambiental i sostenibilitat i el seu principal objectiu és donar suport personal, professional i institucional en aquestes matèries.

Enllaç a la Web de Barcelona Escoles + Sostenibles

SERVEI DE DOCUMENTACIÓ D'EDUCACIÓ AMBIENTAL

Un servei de documentació especialitzat al servei de Barcelona + Sostenible

El SDEA és un centre de documentació especialitzat en Educació Ambiental, integrat dins la xarxa de documentació i biblioteques de l'ajuntament de Barcelona i en conveni amb l'SCEA des de l'any 2000.

Actualment els seus fons documentals es poden consultar dins el Catàleg col·lectiu de les Biblioteques de l'Ajuntament de Barcelona (CBAB), així com dins el Catàleg col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

Enllaç a la web del Catàleg col·lectiu de les Biblioteques de l'Ajuntament de Barcelona (CBAB)

Enllaç a la web del Catàleg col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEMÒRIA BARCELONA + SOSTENIBLE DEL 2017

PDF de la memòria 2017

Galeria d'imatges