Tornar
23 de juny de 2016

CELEBRAT EL 8è CONGRÉS DE CEWEP SOBRE VALORITZACIÓ ENERGÈTICA A ROTTERDAM

Circular economy meets energy union

Sota aquest lema, diversos ponents de la Comissió Europea, el Parlament Europeu, administracions locals, indústria, i món acadèmic han debatut durant dos dies el paper de la valorització energètica de residus en el nou context de l’economia circular.

Hi ha una relació evident entre les iniciatives de la UE en matèria d'economia circular i d’unió energètica. I un d’aquests enllaços és la valorització energètica. Per tant, el 2016 la Comissió Europea treballa per elaborar un document de comunicació que explota el potencial de conversió dels residus en energia mitjançant l'establiment de sinèrgies entre l'eficiència dels recursos, l'eficiència energètica, l'economia circular i el canvi climàtic.

El Congrés de CEWEP ha servit d’aparador excepcional per als debats sobre les darreres novetats en matèria de política de residus a nivell europeu, i per presentar les últimes tendències tecnològiques del sector.

Els participants també han pogut visitar la planta de valorització energètica de Rotterdam, que contribueix a les ambicioses iniciatives de sostenibilitat ambiental d’aquesta ciutat; un exemple paradigmàtic de bones pràctiques i de com la valorització energètica de residus és part de la transició a l'economia circular i a la societat de l'energia verda.

Imatge: foto de Planta de valorització energètica guanyadora concurs CEWEP