Tornar
12 de març de 2019

ESCOLES + SOSTENIBLES PARTICIPA EN EL IV FÒRUM SOBRE MEDI AMBIENT I MÓN LOCAL

L’acte ha comptat amb la participació d’agents públics i privats del sector del medi ambient

El IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local, organitzat per la Diputació de Barcelona, ha tingut lloc els dies  19 i 20 de febrer del 2019 a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. El programa Escoles + Sostenibles hi ha participat durant la segona jornada, en el marc de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

Aquest esdeveniment quadriennal ha estat un punt de trobada entre els agents públics i privats del sector del medi ambient, i alhora ha permès fer valer la feina feta des del món local i des de la Diputació de Barcelona. 

En aquest context, i aprofitant la participació de molts municipis de la província de Barcelona, s’ha volgut visibilitzar la XESC, exemple de treball en xarxa per millorar l’educació per la Sostenibilitat en els centres educatius. L’objectiu de la presentació ha estat donar a conèixer qui forma part de la XESC, què fa i com s’organitza, a nous municipis amb xarxes d’escoles que treballen per la Sostenibilitat, per tal de crear aliances entre tots els actors implicats i sumar esforços.

En el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i del Pacte d’alcaldes pel clima i l'energia, els eixos del Fòrum han estat la transició energètica, l’adaptació al canvi climàtic, l’economia circular i la governança ambiental.

A banda de la presentació de la XESC, a l’espai “La Fàbrica d’Oportunitats”, s’ha pogut participar al “Casinet del Medi Ambient“, un espai d’interacció i co-creació a partir de dinàmiques participatives i lúdiques. Una d’elles ha estat “la ruleta dels ODS”, per compartir els projectes presents amb altres participants, vincular-los amb els ODS, trobar formes d’innovar i generar aliances entre projectes i participants per al futur.