Tornar
5 de desembre de 2016

JORNADA DE FORMACIÓ ASPLARSEM 2016

L'evolució de materials del contenidor groc i el seu impacte en el reciclatge.

Els passats dies 16 i 17 de novembre de 2016, va tenir lloc a Vitòria-Gasteiz, la jornada de formació en la qual es van tractar qüestions relacionades amb l'evolució dels materials plàstics en els últims anys i el seu impacte en el reciclatge. Quins processos queden afectats pels canvis en el material dels envasos va ser una de les temàtiques importants de la jornada en les presentacions tecnològiques, va haver-hi exposicions de les principals novetats de tres importants empreses del sector.

Més de 80 assistents van participar en els dos dies de la Jornada, amb representants de les principals empreses i institucions del sector, així com ens públics de tota Espanya.

La Jornada es va iniciar amb la ponència de ANAIP, a càrrec d'Ángela Osma, Directora General Tècnica, que va remarcar les denominades Fites plàstiques en l'envasament: Els taps i sistemes de tancament i la complexitat que el seu reciclatge entranya. També va fer esmena especial a l'envasament amb el pas dels aliments a orri als envasos monodosis, amb els films multicapa.

Eva verdejo, Responsable de Sostenibilitat i Valorització Industrial de AIMPLAS, va ressaltar les tendències que poden influir en el reciclat, especialment els plàstics multicapa, els envasos composts, la reducció de pes en els escumejats, la reducció de preu amb l'ocupació de càrregues, la impressió directa (IML) i els bioplàstics. Va mostrar multitud de diferents exemples d'envasos i tota una amalgama de diferents materials que impactaran en els processos de reciclatge en les plantes.

Seguidament, es va realitzar una sessió de treball entre els participants, a través d'una dinàmica de grups que va dirigir Carlos Rodríguez, Secretari General Tècnic de ASPLARSEM, amb l'objectiu principal d'intercanviar idees entre els participants i debatre els reptes i oportunitats que la diversitat de materials i l'evolució dels mateixos té en els processos de reciclat d'envasos. Al final d'aquesta sessió, es van resumir les principals conclusions que es van presentar als participants.

Més informació ASPLARSEM