Tornar
10 de juny de 2016

L'ABOCAMENT ZERO, OBJECTIU ÚLTIM DE LA VALORITZACIÓ ENERGÈTICA DE RESIDUS NO RECICLABLES.

AEVERSU apel·la a la necessària responsabilitat compartida, posant en relleu que el tàndem reciclatge i recuperació energètica és el principal actiu per minimitzar l'abocador.

L'Associació Espanyola d'empreses de Valorització Energètica de Residus Urbans (AEVERSU) va voler aprofitar la commemoració del Dia Mundial del Medi ambient, que va tenir lloc aquest diumenge, 5 de juny, per recordar, una vegada més, que és precisament l'abocament zero el principal objectiu de la recuperació energètica de la fracció no reciclable, sistema àmpliament instaurat als països europeus més avançats i compromesos amb el medi ambient, que són precisament els que compten amb altes taxes de reciclatge i baixos nivells d'abocament, arribant a aconseguir en alguns casos el 0%.

Diferent escenari és el que defineix la realitat d'Espanya. Amb una cota de valorització energètica situada en un tímid 12%, l'abocament al nostre país es dispara, segons les últimes dades fetes públics per Eurostat, fins al 55%.

El president de AEVERSU, Rafael Guinea, ha manifestat que amb l'ús prioritari de l'abocador, estem tirant recursos a les escombraries, i a més ho fem mentre comprem combustibles fòssils a altres països”. 

Reciclatge i valorització energètica constitueixen processos complementaris que han d'anar de la mà, sent aquests els autèntics processos per minimitzar les aportacions a l'abocador. L'aplicació d'un cànon sobre aquest últim, tal com s'està fent a Europa, elimina qualsevol atractiu a la seva utilització.

Font: RETEMA