Tornar
15 de febrer de 2019

LA PLANTA D'APROFITAMENT ENERGÈTIC DE BIOGÀS OPTIMITZA LA SEVA TECNOLOGIA

S’han instal·lat uns nous filtres de carbó actiu per millorar el rendiment de la planta i minimitzar l’impacte ambiental

TERSA, responsable de l’explotació de la Planta d’aprofitament energètic de biogàs de l’antic dipòsit controlat de la Vall d’en Joan, situat al Garraf, ha instal·lat un nous filtres de carbó actiu amb l’objectiu d’optimitzar el procés de desgasificació i millorar el rendiment de la planta.

En concret, els filtres s’han incorporat a la línia d’impulsió del biogàs cap als motors de la planta, per tal de reduir les partícules químiques d’efecte incrustants, que perjudiquen greument el funcionament dels motors de valorització.

D’aquesta manera, la mesura ha permès millorar la conservació i utilització dels motors i, com a conseqüència, reduir les aturades per tasques de manteniment.

A més, s’ha millorat l’estabilitat en el procés de desgasificació de l’abocador, disminuint així l’impacte ambiental de la instal·lació.

Un any en funcionament

El gener de l’any passat, TERSA va assumir l’encàrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per gestionar la planta d’aprofitament energètic.

Aquesta activitat implica la desgasificació de l’antic dipòsit controlat i la producció d’energia elèctrica provinent del biogàs dels residus. Finalment, l’energia elèctrica obtinguda, 100% renovable, es comercialitza a través de Barcelona Energia.

Des de l’inici de l’encàrrec, TERSA ha centrat els seus esforços en portar a terme les millores tecnològiques necessàries per tal d’optimitzar al màxim el funcionament i rendiment de la planta, així com minimitzar l’impacte ambiental de la seva activitat.