Tornar
22 de maig de 2017

LA XARXA BARCELONA + SOSTENIBLE ORGANITZA LA JORNADA DE NETWORKING “FEM XARXING”

Prop d’un centenar de persones van participar a la sessió, que en aquesta sisena edició va tenir l’economia circular com a fil conductor

El passat divendres 5 de maig es va celebrar la 6a edició del Fem Xarxing, la jornada de networking entre membres de la xarxa Barcelona + Sostenible a El Born Centre Cultural. Van assistir prop d'un centenar de representants d'algunes de les més de 900 empreses, associacions, entitats i centres educatius que formen part de la xarxa B+S. La jornada tenia per objectiu establir relacions entre aquests membres, compartir idees i exposar projectes per fer sorgir sinergies i possibles col·laboracions.

 En Frederic Ximeno, Comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona, va inaugurar l’acte i va remarcar la força de la xarxa i la necessitat d’exportar els seus valors fora d’aquesta. A continuació, amb el títol Com podem reconstruir junts una economia circular?”, en Didac Ferrer i Balas (@Didacfb), cap del Gabinet d'Innovació i Comunitat de la UPC, va realitzar la ponència principal de la jornada, que plantejava la necessitat de fer el pas d’una economia lineal a una circular, és a dir, retornar a l’aprofitament i als cicles econòmics i vitals circulars i abandonar la societat consumista i basada en la venda massiva de productes fabricats que omplen les llars de coses que, en acabar el seu cicle, ja no serveixen ni s’aprofiten i es converteixen en residus que la naturalesa no pot absorbir.

Aquesta ponència es va combinar amb dinàmiques per facilitar la presentació dels assistents i les relacions entre els membres de la xarxa, així com la identificació de propostes de futur i línies de treball,  que es van relacionar amb els objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.

La jornada va seguir amb espais per crear relacions de forma més informal i relaxada, un speakers corner on donar-se a conèixer, l’exposició de l’estat dels projectes liderats pels membres de la xarxa B+S que van sorgir arran del Compromís de Barcelona pel Clima, i, finalment,  la presentació d’activitats, projectes i recursos que van realitzar 20 entitats i empreses, per crear noves sinergies i donar-se a conèixer a la resta de la xarxa.

Com a totes les edicions del “Fem Xarxing”, s’han compensat totes les emissions de gasos que s’han generat pel consum energètic de la sala, el servei de càtering i els transports dels participants a l’acte.

Notícia publicada al butlletí Info B+S

 Vídeo entrevista a Didac Ferrer i Balas