Tornar
17 d'octubre de 2016

LES PLANTES ESPANYOLES DE VALORITZACIÓ ENERGÈTICA VAN GESTIONAR 2,5 MILIONS DE TONES DE RESIDUS L’ANY 2015

Les onze plantes integrades en AEVERSU van valoritzar el passat any més de 2 milions i mig de tones de residus, produint energia suficient per a proveir 450.000 habitatges

• Aquesta dada evidencia l'alt potencial energètic contingut en aquelles deixalles que no es poden reciclar i que, de no seguir aquest camí, acabarien malgastades en l’abocador.

• Així ho va donar a conèixer en el seu moment el President de l'Associació Espanyola d'empreses de Valorització Energètica, Rafael Guinea, assegurant que són precisament aquestes instal·lacions les que produeixen l'energia de l'economia circular.

• Lamenta que la gestió dels residus urbans segueixi pivotant al nostre país a l’entorn de l'abocador, l'opció menys desitjable pel seu negatiu impacte sobre el medi ambient i el benestar de la població.

• Recorda que aquest tipus de plantes suporten un estricte control ambiental derivat de la rigorosa legislació aplicable, molt més exigent que la que regeix per a altres infraestructures industrials.

• Avançar cap a l'abocament zero, màxima exigència de l'economia circular, constitueix, en aquest context, el principal objectiu de la valorització energètica.

Les 11 plantes integrades en AEVERSU (Associació Espanyola d'empreses de Valorització Energètica de Residus Urbans), 10 situades a Espanya i 1 a Andorra, van tractar el passat any més de 2.500.000 tones de residus urbans, aconseguint una producció energètica de l'ordre d'1.600.000 MWh, xifra equivalent al consum de 450.000 habitatges.

Així ho va donar a conèixer el President d'aquesta organització, Rafael Guinea Mairlot, en una de les seves últimes compareixences públiques, donant bon compte de l'activitat que aquestes instal·lacions estan duent a terme al nostre país de cara a una gestió més eficient i sostenible dels residus urbans.

En repetides ocasions, el representant d'aquesta entitat, que aglutina a les plantes de Tirme, en les Illes Balears; Zabalgarbi, al País Basc; Trargisa, Mataró, Sirusa i Tersa, a Catalunya; Remesa, a Melilla; Tircantabria, a Cantàbria; Tirmadrid, a Madrid; Sogama, a Galícia, i Ctrasa, a Andorra, ha lamentat que la gestió de les escombraries al nostre país segueixi pivotant entorn de l'abocador, amb un 55%, i que els nivells de recuperació material i energètica no superin el 33 i 12% respectivament.


Font: AEVERSU