Tornar
23 de març de 2018

PROVA PILOT D’APLICACIÓ DE NANOTECNOLOGIA A LES INSTAL.LACIONS FOTOVOLTAIQUES

TERSA estudia els avantatges de l’aplicació d’un producte de nanotecnologia a la instal·lació fotovoltaica de la biblioteca Mercè Rodoreda

 

La millora contínua en qualsevol tecnologia és un requisit per al seu desenvolupament i implantació a nivell comercial. La tecnologia fotovoltaica no n’és una excepció, i en aquesta línia TERSA engega una prova pilot amb un producte de nanotecnologia avançada.

 La prova pilot consisteix en l’aplicació d’un producte hidrofílic de base nanotecnològica al vidre frontal dels panells fotovoltaics. El producte aconsegueix superfícies autonetejables facilitant el manteniment i protegint les superfícies, amb un objectiu addicional de millora en el rendiment energètic a assolir.  

 La prova es realitza a la instal·lació fotovoltaica de la biblioteca Mercè Rodoreda. La instal·lació consta d’una superfície de captació solar de 262 m2 amb una potència de camp fotovoltaic de 40 kWp. Per a la generació elèctrica s’utilitzen dos inversors de 20 kWn, fent una total de 40 kWn. El producte s’ha aplicat a la meitat de la superfície del camp fotovoltaic corresponent a un dels dos inversors, per poder realitzar un anàlisi comparatiu instantani de resultats.