Tornar
11 d'octubre de 2018

RECUWASTE CELEBRA LA SEVA CINQUENA EDICIÓ

Més de 30 ponents i 70 entitats participants del sector de la gestió de residus s’han donat cita al Tecnocampus de Mataró

El passat 8 i 9 d’octubre el Tecnocampus de Mataró va acollir la cinquena edició del congrés Recuwaste (l’antic Recuwatt), un referent del sector a nivell estatal i internacional. Sota el lema “Transformant la Proximitat per Canviar la Globalitat”, aquest any s’ha abordat la temàtica de la gestió dels residus des d’una nova perspectiva: la de l’economia circular.

Més de 500 assistents han pogut participar en diferents taules rodones, conferències, tallers, presentació de projectes i projecció de documentals al voltant de quatre eixos temàtics: l'economia dels recursos, municipis i gestió de residus, ciutats del món i projectes innovadors.

Un dels atractius més rellevants del congrés ha estat la formació i l'intercanvi d'experiències entre ciutats. Per exemple, s’han pogut escoltar els casos d’èxit de la ciutat toscana de Capannori en la prevenció dels residus o l'estratègia d'innovació circular d'Amsterdam per als fluxos de residus orgànics.

Per últim, s’ha atorgat el Premi Alfonso Maíllo que té com a objectiu donar a conèixer iniciatives i propostes innovadores en l’àmbit de la gestió sostenible dels residus.