Tornar
19 de febrer de 2018

REFLEXIÓ I NOUS REPTES A LA CONVENCIÓ BARCELONA + SOSTENIBLE

Prop de 300 persones participen en l’anàlisi dels cinc anys del Compromís ciutadà per la sostenibilitat i dels seus reptes de futur

El cinquè aniversari del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 ha estat un bon moment per reflexionar com s’ha avançat en aquesta mitja dècada i com es vol seguir en la meitat restant. Aquesta necessitat s’ha transmès a la Convenció Barcelona+Sostenible, que va reunir el passat 25 de gener al Centre Cívic Cotxeres de Sants a prop de 300 persones de més de 150 entitats, empreses, comerços i centres educatius de la xarxa Barcelona + Sostenible.

El periodista Bruno Sokolowicz va conduir i dinamitzar una jornada que va comptar amb el discurs d’obertura de la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, que va destacar la feina de les entitats i va marcar la sostenibilitat com una prioritat pel futur de la ciutat.

A continuació, una representació de l’alumnat del programa Escoles + Sostenibles va explicar les actuacions més destacades dels centres educatius en els darrers cinc anys i els reptes que es proposen, amb un vídeo molt il·lustratiu.

Tot seguit, tres membres del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i Teresa Franquesa, directora d’Estratègia i Cultura de la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona, van explicar l’estat d’assoliment dels objectius del Compromís. Un dels moments més esperats de la Convenció va arribar amb el diàleg entre Sokolowicz i el filòsof postmaterialista Jordi Pigem, que van reflexionar sobre la necessitat d’abandonar el consumisme com a paradigma si volem ser feliços i revertir l’efecte nociu dels éssers humans sobre el planeta.

Finalment, es van exposar els reptes per als propers cinc anys del Compromís, treballats prèviament i dividits en sis temàtiques: residus, consum, verd i biodiversitat, mobilitat i qualitat de l’aire, energia i canvi climàtic i sostenibilitat quotidiana. Es van recollir una gran quantitat d’accions per assolir els reptes, que s’aniran treballant els propers anys.

En resum, una jornada organitzada per l’equip de SIRESA del departament de Barcelona + Sostenible amb alta participació, bones sensacions i noves perspectives pels membres de la xarxa.

Vídeo resum de la Convenció B+S (enllaç a https://vimeo.com/253751538)