Tornar
21 de febrer de 2019

SIRESA OBRE AL PÚBLIC UN PUNT VERD DE BARRI A SARRIÀ

És el primer PVB sostenible, autònom i transportable de la ciutat de Barcelona

Ahir es va obrir al públic el nou Punt Verd de Barri Sarrià, situat al carrer Cardenal Sentmenat i gestionat per SIRESA. La nova instal·lació té com a objectiu millorar l'experiència de l'usuari, facilitar la recollida selectiva i cobrir així les necessitats d’un districte, que fins ara no comptava amb aquest tipus d’equipament.

Com a element innovador i diferenciador de la resta de punts verds de barri de Barcelona, l'estructura està formada per un mòdul compartimentat, el primer d'aquest tipus a la ciutat. La instal·lació permet una visió interior dels diferents contenidors de recollida, fet que facilita la funció didàctica.

D’altra banda, el punt verd disposa de 12 plaques fotovoltaiques d'autoconsum i 18 bateries, una característica també pionera a la xarxa de punts verds, gràcies a la qual la instal·lació és autosuficient i respectuosa amb el medi ambient.

A més, no requereix connexió a la xarxa d’aigua, ni clavegueram ni telefonia perquè que compta amb dipòsits i tecnologia 4G, la qual cosa el converteix en un punt verd més autònom i fàcilment transportable.

Els punts verds són espais oberts a la ciutadania que permeten la recollida selectiva d’aquelles fraccions de residus per a les quals no hi ha un sistema de recollida domiciliària ni contenidors específics al carrer. Per exemple, s'hi poden dipositar cartutxos de tinta, tòners, aparells elèctrics i electrònics, olis de cuina, cables elèctrics, pneumàtics petits, aerosols i esprais etc...

Amb la incorporació d’aquesta nova instal·lació mediambiental, SIRESA gestiona un total de 24 punts verds de barri a la ciutat de Barcelona.