Tornar
11 de maig de 2018

TERSA PARTICIPA EN LA JORNADA COMERCIALITZACIÓ PÚBLICA DE L’ENERGIA: EXPERIÈNCIES MUNICIPALS I IMPLICACIÓ CIUTADANA

Durant l’acte s’ha presentat Barcelona Energia, la nova comercialitzadora pública d’energia elèctrica

El passat 3 de maig es va celebrar al’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona la jornada Comercialització Pública de l'energia: experiències municipals i implicació de la ciudadania, organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La trobada va reunir responsables polítics, entitats locals i tècnics de corporacions, entre les quals es trobava TERSA, amb l’objectiu de compartir i fomentar experiències públiques de comercialització d’energia.

Durant l’acte, el regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona i Vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, Eloi Badia, va presentar Barcelona Energia, la nova comercialitzadora pública gestionada per TERSA.

Barcelona Energia començarà a operar, en una primera fase, el proper mes de juliol per donar servei a la totalitat d’equipaments municipals de Barcelona i, a partir del gener de 2019, s’obrirà a la ciutadania, arribant a 20.000 usuaris. El seu objectiu és proporcionar energia 100% renovable, de proximitat i amb un servei transparent que posi a l’abast del consumidor diferents tarifes segons les seves necessitats.

La jornada també  va permetre compartir experiències de ciutats de l’Estat com Cádiz, Pamplona i la cooperativa Efiduero, que agrupa 200 municipis d’Espanya i Portugal, així com a nivell europeu de la mà de Our Power, d’Escòcia, i Energy Cities, una associació de ciutats europees per la transició energètica.

Per a més informació sobre Barcelona Energia: http://energia.barcelona/ca/