Actualitat

TERSA subministra energia per a calefacció i climatització a més de 100 edificis de la zona Fòrum i 22@

TERSA és l'empresa encarregada de subministra vapor a la xarxa urbana de calor i fred, gestionada per Districlima, per a la seva utilització en calefacció, climatització i aigua calenta sanitària en més de 100 edificis de la zona Fòrum i el districte 22@ de Barcelona.

L'energia tèrmica produïda a la Planta de Valorització Energètica de TERSA, situada a Sant Adrià de Besòs, és aprofitada per la xarxa de climatització de Districlima per generar aigua calenta i aigua freda que es distribueixen mitjançant un circuit de canonades als edificis de les zones Fòrum i 22@. Majoritàriament, la distribució és entre edificis d'oficines, però també hi ha centres comercials, hotels i altres tipus d'equipaments estratègics com l'Hospital del Mar.

Durant l'any 2019, la Planta de Valorització Energètica de TERSA va subministrar un total de 125.148 tones de vapor en el territori barceloní del Fòrum, que suposa el 95% del consum de la xarxa, i un augment de l'12% respecte a l'any anterior. Un fet que reforça la tendència de creixement dels darrers anys en la demanda del subministrament.

Aquest sistema és una de les millors solucions intel·ligents en l'ús de l'energia, a causa del seu baix impacte ambiental, amb la qual s'aconsegueix que tots els edificis adherits a aquesta xarxa urbana aconsegueixin les màximes qualificacions de sostenibilitat energètica. A més, contribueix a la reducció de la petjada de carboni ja que, només el 2019, la xarxa va evitar l'emissió de 29.792 t de CO2 a l'atmosfera, equivalents a les emissions de més de 28.000 desplaçaments diaris en vehicle privat per la ciutat.

La xarxa urbana de calor i fred és un dels majors projectes energètics de la ciutat de Barcelona, ​​però també és un referent internacional i exemple de Smart City. Una aposta ferma pel desenvolupament d'una gestió intel·ligent i eficient de l'energia que s'aconsegueix de forma sostenible mediambientalment i econòmicament.

  • Compartir:

Últimes

12 de maig 2021

Barcelona Energia crea el primer anunci del món en mobiliari urbà que purifica l’aire

11 de maig 2021

L’Agenda + Sostenible, el nou butlletí d’activitats ambientals de la ciutat

30 d’abril 2021

Barcelona Energia engega una nova campanya i estrena pàgina web

23 d’abril 2021

Iniciatives solidàries i respectuoses amb el medi ambient de Barcelona + Sostenible per la diada de Sant Jordi