We use our own and third-party cookies to improve our services and browsing the website based on a legitimate interest. However, you can change your settings or get more information about this treatment here Aceptar

News

La ciutat de Barcelona declara l’emergència climàtica

L’octubre del 2018 es va iniciar el projecte d’instal·lació d’una coberta fotovoltaica per a l’autoconsum al Centre de Tractament de Residus Municipals (CTRM), gestionat per SEMESA.

La instal·lació fotovoltaica va entrar en funcionament el passat mes de desembre i està previst que generi a l’any 595.962 kWh, dels quals 548.776 kWh seran destinats a l’autoconsum del CTRM. D’aquesta manera, es reduirà el consum elèctric de la xarxa en un 25% i s’aconseguirà un estalvi anual d'emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de 191 t de CO2. D’altra banda, l’energia excedent generada i que el centre no pugui aprofitar, es vendrà a la xarxa elèctrica.

La coberta té una potència nominal de 400 kW i està formada per un total de 1.298 mòduls fotovoltaics. Ha suposat una inversió de 350.000 euros i el termini d’amortització és de 6 anys.

Aquesta instal·lació s’afegeix al parc de 84 instal·lacions fotovoltaiques que ja gestiona el Grup TERSA (entre les quals destaca la pèrgola del Fòrum) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que l’any 2018 van produir un total d'1.663.577 kWh.

El projecte respon a la voluntat del Grup TERSA de promoure mesures per augmentar l’eficiència energètica de les seves instal·lacions, reduir la petjada ecològica, i fomentar la generació d’energia renovable, en consonància amb el seu compromís per la sostenibilitat i la millora contínua.

  • Share:

Last news

25 June 2020

TERSA subministra energia per a calefacció i climatització a més de 100 edificis de la zona Fòrum i 22@

22 June 2020

Barcelona Energia rebaixa preus un 8% de mitjana i llança una nova tarifa exclusiva per a empreses

05 June 2020

Manifest del Grup de treball del Verd i la Biodiversitat de Barcelona + Sostenible

15 May 2020

“Ara és el moment, fes el canvi!”, la nova campanya de Barcelona Energia