We use our own and third-party cookies to improve our services and browsing the website based on a legitimate interest. However, you can change your settings or get more information about this treatment here Aceptar

News

L’ECONOMIA CIRCULAR, PROTAGONISTA DEL CONGRÉS DE CEWEP

El darrer 20 i 21 de setembre més de 200 professionals i experts europeus de la gestió de residus, entre ells alts representants de la Comissió Europea, s’han donat cita a Bilbao durant el novè Congrés de la Confederació Europea de Plantes de Valorització Energètica (CEWEP).

La trobada, que té lloc de forma bianual, ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Espanyola d’Empreses de Valorització Energètica (AEVERSU), de la qual forma part TERSA, i de la planta de valorització de Zabalgarbi, situada a Bilbao.

L’acte ha servit d’espai d’anàlisi i debat per donar a conèixer les últimes novetats del sector a nivell europeu i des de diferents perspectives: innovació tecnològica, normativa, reducció d’emissions, recuperació de materials i percepció pública.

Així mateix, els participants han pogut visitar la planta de valorització energètica de Zabalgarbi, una de les 11 instal·lacions que formen part d’AEVERSU, i que anualment tracta unes 225.000 tones de residus no reciclables.

Economia circular i valorització energètica

Durant el Congrés, sota el lema “De residus a energia: fent possible l’economia circular”, s’ha posat en valor l’economia circular i el paper que hi juga la valorització energètica. Cal recordar que el nou paquet europeu d’Economia Circular estableix, entre d’altres objectius, l’augment de la recollida selectiva al 65% i limitar l’ús dels abocadors al 10% pel 2035.

D’aquesta manera, es posa de manifest la necessitat de fomentar la prevenció, reducció, reutilització i reciclatge dels residus per tal d’assolir els nous objectius. En aquest context, la contribució de la valorització energètica a l’economia circular pren rellevància per evitar que els residus siguin dipositats en abocadors, a més d’aprofitar el seu valor energètic per generar electricitat i/o calor.

  • Share:

Last news

20 November 2020

Grup TERSA instal·la un sistema innovador a la Planta de Valorització Energètica per seguir garantint les millors pràctiques ambientals

06 November 2020

SEMESA instal·la un sistema d’aire comprimit intel·ligent per augmentar l’eficiència energètica del CTRM

30 October 2020

20 anys d’Escoles + Sostenibles

21 October 2020

Barcelona Energia estrena campanya de comunicació