News

Grup TERSA produeix un 18% més d’energia renovable, mitjançant la gestió de més de 200 instal·lacions fotovoltaiques

Grup TERSA, l’empresa especialitzada en la gestió de serveis ambientals relacionats amb l’economia circular i participada majoritàriament per l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va produir un 18% més d’energia verda el 2023 gràcies a les 202 instal·lacions fotovoltaiques que gestiona a Barcelona i la seva àrea metropolitana. En total, l’empresa pública administra un 14% més d’instal·lacions fotovoltaiques que el 2022, quan en va administrar 177. El total d’energia produïda per aquestes instal·lacions és de 4.632.738 kWh, una dada que supera en un 18% la del 2022, quan en va generar 3.935.640 kWh.

La majoria de les instal·lacions fotovoltaiques que gestiona TERSA es troben a la ciutat de Barcelona, on n’hi ha 159, i la resta, 43, són a la seva àrea metropolitana. Aquestes infraestructures compten amb una potència total instal·lada de 6,2 MWp i, l’energia produïda es destina, principalment, a l’autoconsum, en el cas de les plaques fotovoltaiques d’autogeneració i, també, a la seva comercialització en el cas de les instal·lacions que estan connectades a la xarxa elèctrica.

Pròximament, TERSA gestionarà 60 instal·lacions fotovoltaiques més

L’increment del nombre d’instal·lacions gestionades és una mostra de l’aposta de l’empresa pública per a la generació d’energies renovables i l’impuls cap a un model energètic més sostenible. De fet, la gestió integral d’instal·lacions fotovoltaiques fa més de 14 anys que forma part de l’oferta de serveis del Grup TERSA com una línia estratègica i de negoci clau. Una aposta que tot apunta que seguirà a l’alça en els anys vinents, ja que Grup TERSA es troba en tràmits de legalització per a la posada en funcionament de 60 noves instal·lacions fotovoltaiques, per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, fet que permetrà que, en un període màxim de dos anys, l’empresa pública dupliqui la potència energètica que té instal·lada actualment.

Per David Prous, director de Transició Energètica del Grup TERSA, “el creixement del servei de gestió d’instal·lacions fotovoltaiques és fruit tant de la necessitat de fer front a la transició energètica com del compromís de les administracions públiques pel desenvolupament de projectes més sostenibles al territori. Amb tot, consolidem l’aposta del Grup TERSA per a aquesta línia de negoci, que serà cada cop més important en els propers anys”.

Grup TERSA reafirma a més, la confiança rebuda per part de les administracions públiques, així com el seu compromís vers la transició energètica i la generació d’energies renovables, demostrant, un cop més la seva vocació de servei públic i el seu compromís amb la ciutadania i l’entorn.  

  • Share:

Last news

06 February 2024

Barcelona enceta un nou capítol de sostenibilitat amb la renovació del Compromís Ciutadà

15 January 2024

La campanya de reducció de soroll de SIRESA arriba a unes 90.000 persones

05 January 2024

SIRESA assumeix el servei d’informació i seguiment d’incidències del porta a porta a Sarrià i Sant Andreu

22 December 2023

Nou Consell d’Administració a TERSA, SEMESA i SIRESA