News

BARCELONA ENERGIA CONSTITUEIX EL CONSELL DE PERSONES USUÀRIES

Les persones usuàries de Barcelona Energia van celebrar dissabte al matí, al Centre Cívic Cotxeres de Sants, la primera Assemblea on s'ha consensuat el reglament de funcionament d'aquest organisme. Així mateix, s'ha constituït el Consell de Persones Usuàries de BE, l'òrgan assessor que permetrà a les persones usuàries participar en la presa de decisions de la comercialitzadora i impulsar noves propostes i projectes.

Aquest Consell té la capacitat d'elaborar propostes sobre les prioritats, inversions i tarifes de BE, així com definir la política de conscienciació sobre l'ús de les energies renovables, pobresa energètica i consum responsable o elaborar els estudis o dictàmens que considerin pertinents.

El regidor de Presidència, Aigua i Energia de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, Eloi Badia, ha sigut l'encarregat de donar la benvinguda als assistents i ha destacat la importància d'incorporar un espai de participació i apoderament de la ciutadania  en el marc d'una comercialitzadora pública com Barcelona Energia. Ha afegit que "Barcelona Energia ha de contribuir a la transició cap a un model energètic sostenible basat en l'estalvi i l'eficiència, la generació de proximitat i l'energia 100% renovable, on la ciutadania es situï al centre de les decisions, i l'energia sigui un dret i un servei públic"

El meteoròleg i presentador de TV3 Francesc Mauri ha participat amb la conferència "El canvi climàtic: què hi podem fer", que ha convidat els assistents a reflexionar sobre el futur del clima de la Terra; d'una altra banda, el director de BE, Iu Gallart, ha presentat BE focalitzant-se en la importància de l'equip humà, que enguany està compost per un total de 10 persones dividides en cinc àrees especialitzades.

Durant el temps que els processos han estat actius a la plataforma Decidim Barcelona Energia, s'hi han registrat 85 persones, realitzat 14 enquestes, presentat 6 esmenes al reglament i inclòs dues associacions sense ànim de lucre que treballen per impulsar la transició energètica, la Xarxa per la sobirania energètica i l'Aliança per a la pobresa energètica.

Una jornada per gaudir en família

De manera paral·lela a la celebració de l'assemblea s'ha celebrat la jornada festiva "Decidim l'Energia que Volem", un esdeveniment a peu de carrer que ha comptat amb la participació del físic i divulgador científic de Dinàmiks del Club Super3, Dani Jiménez.

Durant tota la jornada, els assistents han pogut gaudir d'experiments sobre energies renovables i de quatre tallers per gaudir en família: ‘Fem funcionar un rellotge amb una patata!'‘Endinsa't en l'energia', ‘Construïm un molinet de vent'‘Taller vehicle globus' i l'exposició ‘Cases eficients'.

A la vegada, durant els actes s'han establert diferents punts d'informació que han donat resposta i suport als interessats.

Les dues activitats emmarcades responen a la voluntat de Barcelona Energia d'acompanyar i assessorar la ciutadania per tal d'apropar-hi el sector energètic, un sector força desconegut i sovint difícil d'entendre.

  • Share:

Last news

03 January 2022

Formació en 5S al Departament de Persones i PRL

31 December 2021

Nadal sostenible amb Barcelona Energia

20 December 2021

Ens visiten els participants del Congrés Internacional Circular Economy Hotspot Catalonia 2021

03 December 2021

Grup TERSA actualitza el seu Protocol per a la prevenció de l’assetjament