We use our own and third-party cookies to improve our services and browsing the website based on a legitimate interest. However, you can change your settings or get more information about this treatment here Aceptar

News

CAP A UNA ECONOMIA CIRCULAR

El passat mes d’abril el Parlament Europeu va aprovar un nou paquet legislatiu sobre economia circular, l’anomenat “Waste package”, amb la finalitat d’impulsar la transició cap a una economia més sòlida i circular, en la qual s’utilitzin els recursos de manera sostenible.

Amb aquest propòsit, la nova normativa estableix ambiciosos objectius per intensificar el reciclatge i limitar l’ús dels abocadors. Abans del 2025 s’haurà de reciclar el 55% dels residus municipals, objectiu que s’incrementarà gradualment fins arribar al 65% el 2035. D’altra banda,la quantitat de residus municipals dipositats a l’abocador s’haurà de reduir al 10% pel 2035. Actualment Espanya envia més del 50% dels seus residus a l’abocador.

Pel que fa al reciclatge d’envasos, s’estableix un objectiu de recuperació del 70% per l’any 2030: el 55% del plàstic, el 30% de la fusta, 80% dels metalls, 60% de l’alumini, 75% del vidre i el 85% del paper i el cartró.

La nova legislació europea també posa l’accent en el malbaratament alimentari i en la necessitat de fomentar la prevenció en l’àmbit de la gestió de residus. D’aquesta manera, l’objectiu de l’anomenada “economia circular” és reduir al mínim els residus, apostant per la prevenció, reutilització, reparació, renovació i reciclatge de materials i productes ja existents.

  • Share:

Last news

20 November 2020

Grup TERSA instal·la un sistema innovador a la Planta de Valorització Energètica per seguir garantint les millors pràctiques ambientals

06 November 2020

SEMESA instal·la un sistema d’aire comprimit intel·ligent per augmentar l’eficiència energètica del CTRM

30 October 2020

20 anys d’Escoles + Sostenibles

21 October 2020

Barcelona Energia estrena campanya de comunicació