Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la navegació a la pàgina web en base a un interès legítim. No obstant això, pot canviar la seva configuració o obtenir més informació sobre aquest tractament aquí Aceptar

Actualitat

CAP A UNA ECONOMIA CIRCULAR

El passat mes d’abril el Parlament Europeu va aprovar un nou paquet legislatiu sobre economia circular, l’anomenat “Waste package”, amb la finalitat d’impulsar la transició cap a una economia més sòlida i circular, en la qual s’utilitzin els recursos de manera sostenible.

Amb aquest propòsit, la nova normativa estableix ambiciosos objectius per intensificar el reciclatge i limitar l’ús dels abocadors. Abans del 2025 s’haurà de reciclar el 55% dels residus municipals, objectiu que s’incrementarà gradualment fins arribar al 65% el 2035. D’altra banda,la quantitat de residus municipals dipositats a l’abocador s’haurà de reduir al 10% pel 2035. Actualment Espanya envia més del 50% dels seus residus a l’abocador.

Pel que fa al reciclatge d’envasos, s’estableix un objectiu de recuperació del 70% per l’any 2030: el 55% del plàstic, el 30% de la fusta, 80% dels metalls, 60% de l’alumini, 75% del vidre i el 85% del paper i el cartró.

La nova legislació europea també posa l’accent en el malbaratament alimentari i en la necessitat de fomentar la prevenció en l’àmbit de la gestió de residus. D’aquesta manera, l’objectiu de l’anomenada “economia circular” és reduir al mínim els residus, apostant per la prevenció, reutilització, reparació, renovació i reciclatge de materials i productes ja existents.

  • Compartir:

Últimes

15 de maig 2020

“Ara és el moment, fes el canvi!”, la nova campanya de Barcelona Energia

15 de maig 2020

Tractats en un mes la meitat dels residus sanitaris de baix risc que es generen habitualment en un any sencer

08 de maig 2020

El Grup TERSA reactiva alguns serveis d’atenció al públic i activitats

27 d’abril 2020

TERSA comença a gestionar residus hospitalaris