Promoció de 
la sostenibilitat

Barcelona + Sostenible és la xarxa de més de 1.300 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que construeixen col·lectivament una ciutat responsable amb les persones i l’entorn.

La xarxa està formada per entitats ciutadanes, organitzacions empresarials i comercials, centres educatius, universitats, col·legis professionals i administracions. Cada organització s’adhereix a la xarxa Barcelona + Sostenible signant el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 i contribueix a la transformació de la ciutat amb les seves accions. Els membres de B+S impulsen mesures de sostenibilitat dins les seves organitzacions, comparteixen bones pràctiques i desenvolupen projectes amb les altres entitats integrants de la xarxa.

L’any 2002 es va publicar el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, el document marc de referència per a totes les organitzacions ciutadanes que vulguin contribuir a la millora de Barcelona. El 2012 es va renovar el Compromís per 10 anys més.

Programes i serveis

SIRESA, per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, gestiona les Secretaries Tècniques dels programes:

  • Entitats i Empreses + Sostenibles

  • Escoles + Sostenibles

  • Comerç + Sostenible

  • Barris + Sostenibles

Servei de Documentació d’Educació Ambiental

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) és un centre de documentació especialitzat en informació i recursos d’educació ambiental adreçat a persones i institucions interessades en l’educació per a la sostenibilitat, principalment en l’àmbit urbà.

Dades d’interès

1.916

organitzacions membres de Barcelona + Sostenible

373

centres educatius adherits a Escoles + Sostenibles

*Dades corresponents a l’any 2022