News

El Centre de Tractament de Residus Municipals de Gavà-Viladecans incrementa prop d’un 40% la seva capacitat de tractament d’envasos lleugers

Grup TERSA amplia la capacitat de tractament i selecció d’envasos lleugers del Centre de Tractament de Residus Municipals (CTRM) de Gavà-Viladecans.

Amb la nova operativa, que ja està en marxa, la planta augmenta la seva capacitat en un 37,5 % pel que fa als envasos lleugers, com envasos de plàstic, metàl·lics i envasos per a begudes i aliments (brics). D’aquesta manera, el CTRM de Gavà-Viladecans passarà de gestionar 24.000 tones anuals d’envasos a 33.000 tones.

La nova organització, que s’ha implementat durant aquest mes de novembre, inclou la contractació de fins a 18 persones més per a l’entrada en funcionament d’un tercer torn de nit, que suposa un augment de la plantilla d’un 33 %.

Com a conseqüència d’un increment de la recollida selectiva a l’àmbit de l’àrea metropolitana, ja sigui a través dels contenidors situats a la via pública o a través d’altres sistemes implantats pels municipis metropolitans, com la recollida porta a porta, també ha augmentat la quantitat d’envasos que arriben a la planta. Per aquest motiu, la instal·lació ha adaptat la seva operativa per incrementar la capacitat de tractament i recuperar més envasos per a la seva valorització i reciclatge.

Amb el nou funcionament, l’AMB podrà tractar un 15 % més de residus de la fracció d’envasos recollits selectivament cada any. Respecte al total de residus tractats anualment a la metròpolis (1.478.128 tones l’any 2021), els canvis en aquesta instal·lació suposaran un increment del 0,6 %.

Millores en l’activitat productiva

L’aposta per la innovació i la millora contínua és una dels valors clau del Grup TERSA. Amb l’objectiu d’assolir la màxima excel·lència operacional, s’està implementant una estratègia de millora contínua de l’activitat amb la incorporació de la metodologia TPM (Total Productive Maintenance) que potencia la participació activa de tot el personal per reduir el nombre d’incidències tècniques.

D’aquesta manera, l’empresa reafirma el seu compromís amb la gestió especialitzada de residus i la seva contribució a l’economia circular.

  • Share:

Last news

27 November 2023

Grup TERSA suma 4 ajuntaments metropolitans nous al seu accionariat que es podran adherir al subministrament de Barcelona Energia i proveir-se d’altres serveis energètics

08 November 2023

TERSA commemora el seu 40è aniversari

18 October 2023

Grup TERSA s'adhereix al Manifest per una Economia amb Propòsit

17 October 2023

TERSA auditarà les instal·lacions solars i tèrmiques de 58 escoles bressol de Barcelona