We use our own and third-party cookies to improve our services and browsing the website based on a legitimate interest. However, you can change your settings or get more information about this treatment here Aceptar

News

La ciutat de Barcelona declara l’emergència climàtica

L’Ajuntament de Barcelona va declarar ahir l’emergència climàtica en un acte institucional al Saló de Cent presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, per reforçar la resposta de la ciutat a la crisi climàtica.  La Declaració contempla mesures concretes per desplegar durant els propers quatre any, recollides en el Pla d’Acció 2020-2025 i estructurades en set eixos temàtics que proposen un canvi de model: urbanisme, mobilitat, energia, economia, alimentació, consum i residus, cultura i educació.

El procés de coproducció de la Declaració es va iniciar el mes de juliol passat en què es va constituir la Taula per l’Emergència Climàtica, amb l’objectiu de generar un marc de treball entre l’Ajuntament, administracions i la resta d’agents implicats per fer front a la crisi climàtica.

Mantenint l’esperit de participació i compromís col·lectiu amb el que es va elaborar el Pla Clima, aquest grup de treball del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat ha posat a debat 15 temes clau, en quatre sessions diferents, per aportar solucions en àmbits estratègics per la lluita contra el canvi climàtic.

Les sessions s’han realitzat entre el 3 d’octubre i el 28 de novembre i hi han participat prop de 570 persones de més de 200 organitzacions de la xarxa Barcelona + Sostenible que, en diversos tallers participatius dividits per temàtiques, han pogut fer les seves aportacions en relació a les energies renovables, el litoral, la sobirania alimentària, la qualitat de vida de les persones, la mobilitat, la justícia climàtica i l’economia circular, entre d’altres. En l’última sessió, celebrada el 28 de novembre, es van incloure 3 temes més: fiscalitat, mobilitat interurbana i port i aeroport. Un cop presentada la declaració, la Taula esdevindrà un espai de seguiment i avaluació, a través del qual l’Ajuntament rendirà comptes dels avenços i l’acompliment dels compromisos adquirits.

La Secretaria de Barcelona + Sostenible ha estat l’encarregada d’organitzar i dinamitzar les sessions de treball i Grup TERSA ha participat en els tallers sobre port i aeroport i energies renovables, en consonància amb el seu compromís amb l’entorn i un desenvolupament sostenible.  

 

  • Share:

Last news

03 April 2020

Grup TERSA dona material de protecció a l’Ajuntament de Sant Adrià per abastir els centres sanitaris de la ciutat

01 April 2020

Barcelona Energia permet ajornar el pagament de les factures als seus usuaris

27 March 2020

El Grup TERSA manté operatives les instal·lacions de gestió i tractament de residus municipals

25 March 2020

Com cuidar la nostra salut emocional durant la quarantena?