We use our own and third-party cookies to improve our services and browsing the website based on a legitimate interest. However, you can change your settings or get more information about this treatment here Aceptar

News

La planta de biogàs de l’antic abocador de la Vall d’en Joan compta amb un nou sistema d’aprofitament de calor per emprar millor els recursos

Aquest mes de juliol han finalitzat les obres d’instal·lació d’un nou sistema que permet recuperar la calor generada a la planta d’aprofitament energètic de biogàs situada al dipòsit controlat de la Vall d’en Joan, al Garraf, i gestionada per TERSA.

Amb el sistema recentment implantat, s’augmenta la capacitat d’aprofitament de l’energia tèrmica (calor) que produeixen els motors de cogeneració, la tasca principal dels quals és  generar electricitat a partir de biogàs. L’energia calorífica recuperada se subministrarà a la planta d’evaporació de concentrats (el subproducte líquid dels residus), situada al mateix dipòsit controlat, per tal que s’utilitzi en el procés d’assecament de fangs.

L’actuació, que s’ha dut a terme en els últims dos mesos, ha consistit en la incorporació de tres economitzadors de calor, que s’han col·locat a la sortida de gasos dels motors de cogeneració 1, 2 i 5 de la planta. A més, s’ha ampliat la capacitat del circuit de recuperació de calor.

La mesura, emmarcada dins del compromís de l’AMB de millora contínua i innovació i gestionada a través del Grup TERSA, té com a objectiu optimitzar l’aprofitament de recursos i augmentar, així, l’eficiència energètica de la instal·lació.

El biogàs com a font d’energia, exemple d’economia circular

L’antic abocador de la Vall d’en Joan, que actualment encara la fase final de clausura, ha comptat des de l’inici de la seva restauració amb una xarxa de captació i una planta d’aprofitament del biogàs resultant de la descomposició dels residus orgànics que durant gairebé 30 anys ha estat rebent.

Aquesta instal·lació, de titularitat de l’AMB, utilitza el biogàs, ric en metà, com a combustible per a la generació d’electricitat, que posteriorment es ven a la xarxa.

El 2019, la planta d’aprofitament energètic va captar 7.729.476 Nm3 de biogàs i va generar 12.954 MWh d’energia elèctrica 100 % renovable, l’equivalent al consum de 10.000 habitants del territori metropolità.

TERSA gestiona la planta d’aprofitament des del 2018, després d’assumir-ne l’encàrrec de part de l’AMB. Aquesta empresa pública, que gestiona diverses instal·lacions de tractament de residus al territori metropolità, està participada per l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona.

  • Share:

Last news

21 October 2020

Barcelona Energia estrena campanya de comunicació

19 October 2020

Nou punt verd de barri a Sants

01 October 2020

Barcelona + Sostenible publica el seu catàleg de recursos i serveis

21 September 2020

Oriol Vall-llovera assumeix la gerència del Grup TERSA