We use our own and third-party cookies to improve our services and browsing the website based on a legitimate interest. However, you can change your settings or get more information about this treatment here Aceptar

News

Tractats en un mes la meitat dels residus sanitaris de baix risc que es generen habitualment en un any sencer

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) xifra en 1.776,81 tones la quantitat de residus sanitaris procedents de centres hospitalaris i d’altres, com hotels medicalitzats, que s’han tractat a Catalunya durant el mes d’abril, en la fase àlgida de la pandèmia de Covid-19.

606,25 tones corresponen als residus sanitaris que han tractat les empreses gestores autoritzades, amb un procediment conegut com a autoclau. A través d’aquest procés els residus se sotmeten a unes condicions de temperatura i pressió suficients per provocar la seva esterilització, mitjançant la injecció de vapor d'aigua. La resta dels residus, 1.170,56 tones, s’han tractat en plantes de valorització energètica de residus municipals. Són els considerats residus de baix risc (com bates o mascaretes), gestionats d’acord amb els criteris que ha establert el Ministeri de Sanitat i que ha permès l’ARC autoritzar temporalment aquesta gestió.

L’impacte de la Covid-19 sobre la generació dels residus sanitaris de baix risc és clar: durant un mes s’ha tractat la meitat d’aquest tipus de residus del que es genera habitualment en un any sencer. Per això ha estat necessari habilitar les plantes de valorització energètica de residus municipals que han absorbit la gestió de l’escreix.

 Font: http://territori.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=385760

  • Share:

Last news

15 May 2020

“Ara és el moment, fes el canvi!”, la nova campanya de Barcelona Energia

08 May 2020

El Grup TERSA reactiva alguns serveis d’atenció al públic i activitats

27 April 2020

TERSA comença a gestionar residus hospitalaris

23 April 2020

Grup TERSA us desitja Feliç Sant Jordi