News

Campanya Moment Solar de SIRESA

L’Agència d’Energia de Barcelona, de l’Ajuntament de Barcelona, ha encarregat al Departament de Formació i Comunicació d’Ecogestió Urbana de SIRESA portar a terme la campanya Moment Solar Barcelona. La iniciativa té per objectiu incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques als terrats dels edificis d’habitatges i generar així energia solar.

Per desenvolupar la campanya, SIRESA ha incorporat un equip de 6 promotors i promotores solars, coordinat per una persona del departament d’Ecogestió. L’equip s’ha format en la matèria, de la mà de l’Agència d’Energia de Barcelona, per informar i acompanyar la ciutadania en el procés d’estudi de viabilitat i la instal·lació de les plaques solars.

Des del 2 de maig que va començar la campanya comunicativa, els promotors solars han donat a conèixer la iniciativa als veïns i veïnes a peu de carrer i mitjançant correu electrònic i telèfon.

Entre d’altres coses, s’informa sobre els avantatges de la instal·lació de plaques solars a Barcelona: un descompte del 50 % de l’IBI durant els primers tres anys o, fins i tot, cobrir el cost de la instal·lació. Amb aquesta bonificació, moltes de les comunitats de veïns i veïnes poden amortitzar la instal·lació en tres anys.

A més, la instal·lació de plaques solars té una garantia de 25 anys, una elevada rendibilitat i contribueix a preservar el medi ambient, amb un estalvi considerable en la factura d’electricitat.

Èxit de la campanya

Fins al moment, els resultats de la campanya són molt positius:

  • Hi ha més de 100 comunitats de veïns i veïnes interessades en el projecte
  • S’han rebut 466 consultes
  • S’han fet 223 trucades a persones usuàries interessades
  • S’han sol·licitat 212 estudis de potencialitat d’instal·lacions
  • S’han celebrat 21 reunions amb comunitats de propietaris

Una vegada es contacta amb la persona interessada, es realitza un estudi de la viabilitat d’instal·lació de plaques solars a la propietat i es fa una reunió amb la comunitat de veïns per informar del resultat.

En cas que els veïns i veïnes votin favorablement a seguir endavant amb la instal·lació, des de SIRESA se’ls acompanyarà durant el procés, posant-los en contacte amb el Gremi d’Instal·ladors de Barcelona i fent el seguiment oportú.

  • Share:

Last news

27 November 2023

Grup TERSA suma 4 ajuntaments metropolitans nous al seu accionariat que es podran adherir al subministrament de Barcelona Energia i proveir-se d’altres serveis energètics

08 November 2023

TERSA commemora el seu 40è aniversari

18 October 2023

Grup TERSA s'adhereix al Manifest per una Economia amb Propòsit

17 October 2023

TERSA auditarà les instal·lacions solars i tèrmiques de 58 escoles bressol de Barcelona