Actualitat

Campanya Moment Solar de SIRESA

L’Agència d’Energia de Barcelona, de l’Ajuntament de Barcelona, ha encarregat al Departament de Formació i Comunicació d’Ecogestió Urbana de SIRESA portar a terme la campanya Moment Solar Barcelona. La iniciativa té per objectiu incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques als terrats dels edificis d’habitatges i generar així energia solar.

Per desenvolupar la campanya, SIRESA ha incorporat un equip de 6 promotors i promotores solars, coordinat per una persona del departament d’Ecogestió. L’equip s’ha format en la matèria, de la mà de l’Agència d’Energia de Barcelona, per informar i acompanyar la ciutadania en el procés d’estudi de viabilitat i la instal·lació de les plaques solars.

Des del 2 de maig que va començar la campanya comunicativa, els promotors solars han donat a conèixer la iniciativa als veïns i veïnes a peu de carrer i mitjançant correu electrònic i telèfon.

Entre d’altres coses, s’informa sobre els avantatges de la instal·lació de plaques solars a Barcelona: un descompte del 50 % de l’IBI durant els primers tres anys o, fins i tot, cobrir el cost de la instal·lació. Amb aquesta bonificació, moltes de les comunitats de veïns i veïnes poden amortitzar la instal·lació en tres anys.

A més, la instal·lació de plaques solars té una garantia de 25 anys, una elevada rendibilitat i contribueix a preservar el medi ambient, amb un estalvi considerable en la factura d’electricitat.

Èxit de la campanya

Fins al moment, els resultats de la campanya són molt positius:

  • Hi ha més de 100 comunitats de veïns i veïnes interessades en el projecte
  • S’han rebut 466 consultes
  • S’han fet 223 trucades a persones usuàries interessades
  • S’han sol·licitat 212 estudis de potencialitat d’instal·lacions
  • S’han celebrat 21 reunions amb comunitats de propietaris

Una vegada es contacta amb la persona interessada, es realitza un estudi de la viabilitat d’instal·lació de plaques solars a la propietat i es fa una reunió amb la comunitat de veïns per informar del resultat.

En cas que els veïns i veïnes votin favorablement a seguir endavant amb la instal·lació, des de SIRESA se’ls acompanyarà durant el procés, posant-los en contacte amb el Gremi d’Instal·ladors de Barcelona i fent el seguiment oportú.

  • Compartir:

Últimes

06 de febrer 2024

Barcelona enceta un nou capítol de sostenibilitat amb la renovació del Compromís Ciutadà

25 de gener 2024

Grup TERSA produeix un 18% més d’energia renovable, mitjançant la gestió de més de 200 instal·lacions fotovoltaiques

15 de gener 2024

La campanya de reducció de soroll de SIRESA arriba a unes 90.000 persones

05 de gener 2024

SIRESA assumeix el servei d’informació i seguiment d’incidències del porta a porta a Sarrià i Sant Andreu