Actualitat

Grup TERSA produeix un 41 % més d’energia verda gràcies a la gestió de 177 instal·lacions fotovoltaiques

Grup TERSA ha generat un 41 % més d’energia renovable durant el 2022 gràcies a les 177 instal·lacions fotovoltaiques que gestiona a Barcelona i la seva àrea metropolitana. En total, l’energia produïda per aquestes instal·lacions fotovoltaiques és de 3.935.640 kWh, una dada superior a la generada l’any 2021, quan es van produir 2.790.549 kWh d’energia. Aquesta energia, d’una banda, es va destinar principalment a l’autoconsum en el cas de les plaques fotovoltaiques d’autogeneració i, de l’altra, es va comercialitzar en el cas de les instal·lacions connectades a la xarxa elèctrica.

Aquest increment en la producció d’electricitat és una mostra de l’aposta per la generació d’energies renovables i l’impuls d’un model energètic més sostenible. De fet, Grup TERSA gestiona de manera integral un 17,21 % més d’instal·lacions fotovoltaiques que l’any 2021, la majoria d’elles, 150, es troben a la ciutat de Barcelona i la resta, 27, són a l’àrea metropolitana. De totes les instal·lacions, en destaca la de la pèrgola del Fòrum a la ciutat de Barcelona, amb una superfície superior als 3.400 m2 i que l’any passat va generar un total de 444.011 kWh d’energia verda. Gràcies a aquestes 177 instal·lacions fotovoltaiques, s’ha evitat cada any l’emissió de 1.019 tones de CO2 a l’atmosfera.

La gestió integral de les instal·lacions, en creixement amb nous projectes de l’AMB

Fa més de 14 anys que l’oferta de servei de gestió integral d’instal·lacions fotovoltaiques és una línia estratègica i de negoci clau per Grup TERSA, fet que fa valdre la seva experiència en el sector i la confiança de les administracions públiques en l’empresa. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB ha encarregat a Grup TERSA vetllar per l’òptim funcionament i l’optimització de la producció elèctrica de les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica (IESFV) i fotolineres (estacions per recarregar vehicles elèctrics) de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Segons David Prous, director de Transició Energètica del Grup TERSA: “Ens trobem en un moment d’expansió d’aquest tipus d’instal·lacions, que es presenten com una alternativa sostenible als reptes energètics que afrontem actualment en el territori”. És una línia de negoci que, previsiblement, continuarà a l’alça en els pròxims anys per tal de donar resposta a la demanda de projectes sostenibles per part de la societat i per fer front a la transició energètica. De fet, l’AMB ha encarregat a Grup TERSA la posada en marxa de 88 projectes fotovoltaics més, que seran finançats gràcies a fons Next Generation.  

Aquest 2023, projectes com Bressols pel Clima i la gestió energètica d’ajuntaments metropolitans

Enguany, Grup TERSA assumirà l’auditoria de 58 escoles bressol de Barcelona que formen part del projecte Bressols pel Clima per avaluar-les i adequar-les a nivell energètic, tèrmic, solar i fotovoltaic. El pla de l’Ajuntament de Barcelona pretén cercar la màxima eficiència energètica de les escoles per tal de combatre l’emergència climàtica i impulsar estratègies sostenibles de manera coordinada a les escoles bressol de la ciutat.

A més, Grup TERSA seguirà ampliant el seu accionariat amb l’entrada de nous ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona, els quals podran encarregar tant els serveis de Barcelona Energia, la comercialitzadora d’energia renovable que gestiona el Grup, com de TERSA per a la prestació de serveis de consultoria energètica. Actualment, a banda de l’Ajuntament de Barcelona, vuit ajuntaments més de l’àrea metropolitana formen part de l’accionariat del Grup TERSA: Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, El Papiol i Castellbisbal. D’aquesta manera, els consistoris que formen part de l’accionariat del Grup TERSA poden continuar impulsant la seva estratègia en favor de l’eficiència energètica i el desenvolupament sostenible.

Es reafirma així el compromís de Grup TERSA amb la transició energètica i la seva aposta per la generació d’energies renovables i l’eficiència energètica, fent palesa, una vegada més, la seva vocació de servei públic i el seu compromís amb la ciutadania.

 

  • Compartir:

Últimes

06 de febrer 2024

Barcelona enceta un nou capítol de sostenibilitat amb la renovació del Compromís Ciutadà

25 de gener 2024

Grup TERSA produeix un 18% més d’energia renovable, mitjançant la gestió de més de 200 instal·lacions fotovoltaiques

15 de gener 2024

La campanya de reducció de soroll de SIRESA arriba a unes 90.000 persones

05 de gener 2024

SIRESA assumeix el servei d’informació i seguiment d’incidències del porta a porta a Sarrià i Sant Andreu