Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la navegació a la pàgina web en base a un interès legítim. No obstant això, pot canviar la seva configuració o obtenir més informació sobre aquest tractament aquí Aceptar

Actualitat

TERSA assumeix la gestió de les instal·lacions fotovoltaiques de l'AMB

TERSA ha assumit per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la gestió de vuit Instal·lacions d'Energia Solar Fotovoltaiques (IESFV), en modalitat d'autoconsum amb compensació d'excedents, i 12 fotolineres.

Des de l'any 2009, TERSA és l'empresa encarregada de la gestió municipal de les IESFV de l'Ajuntament de Barcelona i, amb aquest nou encàrrec, amplia l'àmbit d'actuació a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Com a novetat, destacar que és la primera vegada que TERSA es responsabilitza de la gestió de les fotolineres, unes estacions per a la recàrrega de vehicles elèctrics. L'electricitat d'aquestes estacions també serveix per abastir els equipaments públics metropolitans adjacents. A més, una d'elles, la instal·lada a Molins de Rei, és de tecnologia bidireccional, o V2G: permet als usuaris injectar l'energia provinent de les bateries dels vehicles a la xarxa, aportant una solució al repte de l'emmagatzematge de les energies renovables.

Actualment les IESFV i fotolineres metropolitanes es troben en procés d’expansió. D’aquestes instal·lacions, l’AMB ja n’ha construït i instal·lat 14, que es troben en funcionament. La seva gestió, per part de TERSA, es farà de forma progressiva.

L'encàrrec de gestió es va aprovar el mes de maig i suposa un reconeixement a l'experiència de TERSA en l'àmbit de la gestió d'instal·lacions solars, i posa en valor la confiança de les administracions públiques en la companyia.

En compliment del Pla del Clima i Energia 2030 de l'AMB, i amb l'objectiu de promoure una transició energètica sostenible, l'augment del nombre de noves instal·lacions i fotolineres per a la generació elèctrica local contribuirà a l'eficiència energètica de la mobilitat i al consum d'energies renovables dels edificis públics metropolitans. Aquest pla comprèn 480 noves instal·lacions de generació amb horitzó 2030, dividides en IESFV i 100 fotolineres laborals.

 

 

  • Compartir:

Últimes

04 d’agost 2020

TERSA finalitza l'aturada de manteniment de la Planta de Valorització Energètica

31 de juliol 2020

SIRESA assumeix la gestió de l’oficina d’informació de la nova Taxa de residus domèstics de Barcelona

20 de juliol 2020

La planta de biogàs de l’antic abocador de la Vall d’en Joan compta amb un nou sistema d’aprofitament de calor per emprar millor els recursos

15 de juliol 2020

El Grup TERSA presenta la Memòria de Sostenibilitat 2019