Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la navegació a la pàgina web en base a un interès legítim. No obstant això, pot canviar la seva configuració o obtenir més informació sobre aquest tractament aquí Aceptar

Actualitat

TERSA assumeix la gestió de les instal·lacions fotovoltaiques de l'AMB

TERSA ha assumit per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la gestió de vuit Instal·lacions d'Energia Solar Fotovoltaiques (IESFV), en modalitat d'autoconsum amb compensació d'excedents, i 12 fotolineres.

Des de l'any 2009, TERSA és l'empresa encarregada de la gestió municipal de les IESFV de l'Ajuntament de Barcelona i, amb aquest nou encàrrec, amplia l'àmbit d'actuació a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Com a novetat, destacar que és la primera vegada que TERSA es responsabilitza de la gestió de les fotolineres, unes estacions per a la recàrrega de vehicles elèctrics. L'electricitat d'aquestes estacions també serveix per abastir els equipaments públics metropolitans adjacents. A més, una d'elles, la instal·lada a Molins de Rei, és de tecnologia bidireccional, o V2G: permet als usuaris injectar l'energia provinent de les bateries dels vehicles a la xarxa, aportant una solució al repte de l'emmagatzematge de les energies renovables.

Actualment les IESFV i fotolineres metropolitanes es troben en procés d’expansió. D’aquestes instal·lacions, l’AMB ja n’ha construït i instal·lat 14, que es troben en funcionament. La seva gestió, per part de TERSA, es farà de forma progressiva.

L'encàrrec de gestió es va aprovar el mes de maig i suposa un reconeixement a l'experiència de TERSA en l'àmbit de la gestió d'instal·lacions solars, i posa en valor la confiança de les administracions públiques en la companyia.

En compliment del Pla del Clima i Energia 2030 de l'AMB, i amb l'objectiu de promoure una transició energètica sostenible, l'augment del nombre de noves instal·lacions i fotolineres per a la generació elèctrica local contribuirà a l'eficiència energètica de la mobilitat i al consum d'energies renovables dels edificis públics metropolitans. Aquest pla comprèn 480 noves instal·lacions de generació amb horitzó 2030, dividides en IESFV i 100 fotolineres laborals.

 

 

  • Compartir:

Últimes

03 d’abril 2020

Grup TERSA dona material de protecció a l’Ajuntament de Sant Adrià per abastir els centres sanitaris de la ciutat

01 d’abril 2020

Barcelona Energia permet ajornar el pagament de les factures als seus usuaris

27 de març 2020

El Grup TERSA manté operatives les instal·lacions de gestió i tractament de residus municipals

25 de març 2020

Com cuidar la nostra salut emocional durant la quarantena?