Actualitat

Barcelona Energia crea el primer anunci del món en mobiliari urbà que purifica l’aire

Barcelona Energia, la companyia pública d’electricitat 100 % renovable que opera a Barcelona i la seva àrea metropolitana, s’ha convertit en la primera empresa del món en apostar per un nou concepte de suport de comunicació que contribueix a purificar activament l’aire del voltant.

L’espai s’ha instal·lat entre el Moll de Barcelona i la Torre Jaume I del Port de Barcelona per part de la multinacional Clear Channel, conjuntament amb l’empresa barcelonina Urban Air Purifier, i és el primer prototip de marquesina purificadora que redueix la contaminació i genera espais d’aire net a la via pública.

Aposta de Barcelona Energia contra el Canvi Climàtic

D’aquesta manera, Barcelona Energia mostra la seva ferma aposta cap a obrir noves vies per lluitar contra el canvi climàtic, ja que la tecnologia instal·lada permet purificar el 80 % dels gasos tòxics, com el CO i el NOx, i les partícules PM10 i PM2,5 en un 99 %.

Així doncs, la comercialitzadora pública d’electricitat, amb la missió de reduir al màxim les emissions contaminants mentre fomenta l’ús d’energies verdes en el dia a dia dels ciutadans, ha decidit donar suport a la iniciativa d’aquest espai tan pioner, el qual permet purificar, per metre quadrat, l’equivalent al que purificarien 20 arbres o bé 1.320 mascaretes. 

Per a Xavier Balsa, responsable de Màrqueting i Comunicació de Barcelona Energia: “Des de Barcelona Energia estem molt conscienciats en la lluita contra el canvi climàtic i és un gran honor per a nosaltres poder participar en una col·laboració tan pionera com aquesta, la qual facilita i obre una nova via per millorar la qualitat de l’aire de les nostres ciutats. Es tracta d’aprofitar un mobiliari urbà al que ja estem totalment acostumats i forma part de les nostres ciutats i aportar-li una doble funció.” Balsa també afegeix: “Nosaltres sempre apostem per aplicar les últimes tecnologies per millorar la sostenibilitat i el medi ambient, és per això que hem estat els primers del món en donar suport a aquesta iniciativa tan innovadora i beneficiosa per als ciutadans”.

Segons paraules de Jordi Sáez, Market Leader del sud d’Europa de Clear Channel: “És una innovació molt rellevant, ja que la contaminació de l’aire és la causant de més de nou milions de morts cada any en el món i la pèrdua de la qualitat de vida de molts més milions de persones. Cada equip, com el que estrenarà Barcelona Energia, té un abast de 40 metres, per la qual cosa es poden crear passadissos d’aire net en diferents zones de la ciutat on hi hagi problemes de contaminació i qualitat de l’aire”.

Barcelona Energia, al servei ciutadà amb energia 100 % renovable

Amb aquesta acció, la comercialitzadora pública torna a liderar el mercat en matèria d’innovació, apostant per un format de publicitat sostenible i vetllant, alhora, pel medi ambient. Així, a més de seguir visibilitzant el seu compromís amb l’energia renovable, Barcelona Energia contribueix a seguir millorant la qualitat de l’aire del Port de Barcelona.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l’objectiu del qual no sigui el benefici econòmic, sinó el benestar i l’apoderament de la ciutadania.

Amb 4.700 punts de subministrament públics i més de 3.700 persones usuàries i empreses, Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d’origen 100 % renovable i sostenible a tots els seus usuaris, impulsant un model energètic bastat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

  • Compartir:

Últimes

07 de juny 2021

Visita dels inversors de la campanya de finançament col·lectiu al Convent Sant Agustí

03 de juny 2021

Dia Mundial del Medi Ambient 2021: guia de recursos sobre sostenibilitat i restauració d’ecosistemes

02 de juny 2021

Campanya de sensibilització de SIRESA a les platges

28 de maig 2021

Barcelona Energia utilitza la tecnologia Data Science per potenciar l’estalvi econòmic coincidint amb l'arribada de les noves tarifes elèctriques