Actualitat

Barcelona Energia utilitza la tecnologia Data Science per potenciar l’estalvi econòmic coincidint amb l'arribada de les noves tarifes elèctriques

A partir del mes de juny, Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, posarà a disposició de tots els seus usuaris la realització d’un estudi personalitzat trimestral sobre el consum elèctric generat durant els últims mesos, amb l’objectiu de conèixer detalladament les necessitats de cada usuari i assessorar per reduir el preu de la factura de la llum.

La comercialitzadora pública d’energia, seguint amb el propòsit d’aconseguir una transició energètica efectiva, ha apostat per la tecnologia Data Science de l’empresa Enertika i la seva filial Wattabit, per processar i analitzar d’una manera més eficient i predictiva les dades dels consums dels seus usuaris. Amb això, ofereixen assessorament personalitzat per tal d’optimitzar la potència i la tarifa contractada, d’acord amb les necessitats de cada usuari.

Així doncs, a través de l’estudi del consum elèctric de l’usuari, la companyia realitzarà un informe personalitzat en el qual detallarà els mètodes d’estalvi que l’usuari pot aplicar per tal d’optimitzar el preu de la seva factura energètica. També s’especificarà com millorar l’eficiència energètica i quin estalvi mediambiental suposa el fet de consumir l’electricitat verda i sostenible de Barcelona Energia. A més, amb aquests estudis i, posteriorment els informes, que es realitzaran de manera totalment gratuïta, s’espera incrementar l’estalvi econòmic dels usuaris fins a un 25%.

Per a Sergio Cano, responsable d’atenció a l’usuari de Barcelona Energia: “D’acord amb la nostra missió de treballar cap a una transició energètica efectiva, amb aquests estudis aconseguim que els usuaris rebin, per part dels nostres experts, recomanacions personalitzades en base al seu perfil de consum: des de com optimitzar la potència contractada fins a quines hores i dies cal evitar realitzar un gran consum elèctric, sobretot ara que s’aplicaran tres trams diferents en el preu de la llum: la punta (període més car), la vall (més barata) i la plana”. A més a més, Cano afegeix: “Analitzant el consum individual de cada llar, podrem veure de forma automàtica i personalitzada quins petits detalls poden ajudar a cada usuari a reduir el consum. Estem parlant, per exemple, de detectar si l’usuari està consumint un 20% més d’energia al cuinar per bullir l’aigua sense tapar la cassola, si té massa electrodomèstics en standby o bé, està utilitzant electrodomèstics de gran consum com rentaplats i rentadores durant les hores punta, és a dir, de 10h a 14h i de 18h a 22h...Podrem detectar aquests petits gestos que, sense cap esforç, poden reduir sensiblement la factura i que potser no es fan per desconeixement”.

 

Barcelona Energia potencia l’estalvi econòmic amb l’arribada dels nous peatges

Amb l’objectiu que els usuaris de la xarxa canviïn els seus hàbits de consum i es potenciï l’eficiència energètica i l’autoconsum, a partir de l’1 de juny s’aplicarà una nova metodologia pel càlcul dels peatges i el cost del transport i la distribució de l’electricitat.

En l’actualitat, un client només pot tenir una potència contractada i, amb aquest canvi, un usuari que tingui una tarifa variable o fixa, amb discriminació horària, en podrà escollir dues, per exemple: una potència baixa per a les hores en les que s’utilitzin menys els electrodomèstics i una més alta per aquelles en les que s’utilitzi amb major intensitat.

Així doncs, amb aquests nous estudis i informes, sumat als serveis de plaques fotovoltaiques que disposa, la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat, amb la vocació d’oferir un servei de qualitat, transparent i de proximitat a la ciutadania, facilitarà als seus usuaris tota la informació necessària amb  les recomanacions oportunes per tal d’aconseguir un estalvi econòmic, a la vegada que contribueixen a protegir el medi ambient.

Amb 4.700 punts de subministrament públics i més de 3.800 persones usuàries i empreses, Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d’origen 100% renovable i sostenible a tots els seus usuaris, impulsant un model energètic bastat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

  • Compartir:

Últimes

19 de juliol 2021

Aprovat el Pla d’Igualtat del Grup TERSA

12 de juliol 2021

El Grup TERSA presenta la Memòria de Sostenibilitat 2020

08 de juliol 2021

Grup TERSA avança en el seu compromís amb l’RSC

05 de juliol 2021

“Bones idees per canviar el món”: 10 iniciatives seleccionades com a bones pràctiques en sostenibilitat a Barcelona