Actualitat

El primer "Fem Xarxing" virtual aplega més de 120 persones de la xarxa B+S

La celebració del Fem Xarxing, el 3 de desembre, va consistir en una jornada de 'networking' amb l’objectiu de crear connexions entre les més de 120 persones d’un centenar d’organitzacions de la xarxa Barcelona + Sostenible que hi van assistir, entre elles Barcelona Energia i SIRESA. Tal com ho fa un eixam d’abelles, les organitzacions de la xarxa treballen plegades i sumen esforços per fer de Barcelona una ciutat més habitable i sostenible. 

Una de les aportacions més destacades de la jornada va ser la importància de desenvolupar una ‘contracultura’, en què desaprendre sigui tan important com aprendre, en paraules de Teresa Franquesa, exdirectora d’Estratègia i Cultura de Sostenibilitat de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona. Va explicar que aquesta ‘contracultura’ ha de basar-se en la premissa que “la idea de progrés relacionada amb la idea de creixement infinit és una gran barrera cultural per al desenvolupament sostenible”. 
 

Frederic Ximeno, gerent de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona, va donar la benvinguda a les persones assistents. Va destacar la importància que, tot i les difícils circumstàncies actuals, seguim trobant sinergies, treballant de forma cooperativa i creant mecanismes per amplificar l’impacte de les nostres accions. 

També hi va haver un espai per a presentar les novetats de la xarxa Barcelona + Sostenible, com ara les Bones idees per canviar el món 2019. S’han atorgat deu reconeixements, corresponents a cadascun dels deu objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat  2012-2022 i enguany  també un onzè com a reconeixement per contribuir de forma transversal a la consecució de diversos objectius.  

> Consulteu totes les fitxes i els vídeos de les iniciatives 

A més, també es va presentar la pàgina ‘La xarxa actua amb resiliència i solidaritat’, creada arran de la pandèmia per la Covid-19 i el Catàleg de serveis i recursos de Barcelona + Sostenible

Com és habitual en el Fem Xarxing, hi va haver diversos moments per a presentar els projectes i activitats que duen a terme les organitzacions i poder trobar punts en comú entre elles. Les persones representants de les entitats es van repartir en sales virtuals segons les temàtiques del seu interès:  alimentació i energia; comunitat i inclusió; economia circular i residu zero; territori, espai públic i biodiversitat; i consum conscient. Durant aquesta dinàmica, i a través de l’eina “Klaxoon”, les organitzacions van establir connexions entre elles a través d’un mapa conceptual, amb un resultat realment satisfactori, que visualitza la gran quantitat de relacions que ja existeixen entre elles.

En el darrer bloc, amb l’objectiu de facilitar contactes entre participants, es van crear petites sales de 2 o 3 persones per fer un 'networking' més directe. El temps ens va donar per fer dues rondes, i  tothom va coincidir que els hagués agradat tenir més temps, ja que havien conegut persones, iniciatives i projectes d’allò més interessants

Però el Fem Xarxing va començar abans de les 11.30 h i va seguir després de la connexió virtual. Al web es van crear dos espais d’intercanvi per a conèixer la resta d’organitzacions de la xarxa Barcelona + Sostenible. D’una banda hi ha “El Rusc”, que consisteix en dos taulells en què els membres de la xarxa poden publicar les seves ofertes i/o les seves demandes. Així, les organitzacions es poden posar en contacte i satisfer les necessitats de la seva empresa o entitat. Encara estan disponibles, doneu-hi un cop d’ull! 

> Consulteu el padlet "Oferim"


> Consulteu el padlet "Demanem"

D’altra banda, es va habilitar un altre espai per a conèixer les organitzacions de la xarxa: el “Nectarplace”’ en què les organitzacions van compartir les descripcions de la seva activitat així com l’enllaç al seu lloc web i a les xarxes socials.   

Així doncs, les diverses entitats que van participar en aquest primer Fem Xarxing virtual van confirmar, un cop més, que per a assolir resultats en termes de sostenibilitat cal treballar en equip, tal com ho fan les abelles. 

 

  • Compartir:

Últimes

22 de març 2024

Grup TERSA s’incorpora a l’associació Innobaix

11 de març 2024

SIRESA assumeix la gestió del punt d’informació d’un equipament únic: l'Hivernacle de la Ciutadella

28 de febrer 2024

SIRESA assumeix la gestió de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella

06 de febrer 2024

Barcelona enceta un nou capítol de sostenibilitat amb la renovació del Compromís Ciutadà