Actualitat

Es constitueix el nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i arrenca la renovació del marc de treball de la Xarxa B+S

El passat 1 de febrer es va celebrar l’acte de constitució del nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, que defensarà les polítiques públiques de sostenibilitat i clima davant el consistori.

El nou Consell agafa el relleu i assumeix els reptes prioritaris de futur i recomanacions identificats col·lectivament per l’antic, i entoma l’encàrrec de liderar la renovació del marc de treball de la Xarxa B+S al llarg d’aquest any 2023, colze a colze amb l’Ajuntament.

D’aquesta manera, el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 continua vigent mentre es treballa en el seu relleu.

Durant el procés electiu per a la renovació del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, en van resultar escollides 44 organitzacions representants dels cinc sectors de la Xarxa: associatiu, empresarial, col·legis professionals, centres educatius i universitats. Aquestes, juntament amb entitats significatives de la ciutat, grups polítics municipals, administracions públiques i entitats dels districtes, sumen les 58 organitzacions que conformen el nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat.

Durant el Plenari de constitució, Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica i president del Consell, va donar la benvinguda i va fer la següent valoració: “Podem estar orgullosos de la feina feta: la consciència sobre l'emergència climàtica ha anat en augment. Hem fet entendre que els canvis eren necessaris per tenir una ciutat millor, més justa i pròspera. Però, sabem que encara hi ha molta feina per fer, que hem d’accelerar més l’acció de canvi”.

El nou mandat arrenca amb un full de ruta on s’identificaran les prioritats i punts de consens al voltant de tres qüestions: el nou marc de treball, els reptes i els projectes prioritaris a decidir com a ciutat, a més dels principis que han de regir el funcionament de la Xarxa en aquesta nova etapa que ara comença.

Podeu veure la sessió a través del vídeo del Plenari del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat. https://www.youtube.com/live/Opr_Io5Ni5k?feature=share

  • Compartir:

Últimes

07 de maig 2024

S’arxiva la causa de TERSA i es confirma el compliment normatiu de la instal·lació

06 de maig 2024

SIRESA engega la campanya de sensibilització a les platges

22 de març 2024

Grup TERSA s’incorpora a l’associació Innobaix

11 de març 2024

SIRESA assumeix la gestió del punt d’informació d’un equipament únic: l'Hivernacle de la Ciutadella