Actualitat

Es constitueix el nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i arrenca la renovació del marc de treball de la Xarxa B+S

El passat 1 de febrer es va celebrar l’acte de constitució del nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, que defensarà les polítiques públiques de sostenibilitat i clima davant el consistori.

El nou Consell agafa el relleu i assumeix els reptes prioritaris de futur i recomanacions identificats col·lectivament per l’antic, i entoma l’encàrrec de liderar la renovació del marc de treball de la Xarxa B+S al llarg d’aquest any 2023, colze a colze amb l’Ajuntament.

D’aquesta manera, el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 continua vigent mentre es treballa en el seu relleu.

Durant el procés electiu per a la renovació del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, en van resultar escollides 44 organitzacions representants dels cinc sectors de la Xarxa: associatiu, empresarial, col·legis professionals, centres educatius i universitats. Aquestes, juntament amb entitats significatives de la ciutat, grups polítics municipals, administracions públiques i entitats dels districtes, sumen les 58 organitzacions que conformen el nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat.

Durant el Plenari de constitució, Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica i president del Consell, va donar la benvinguda i va fer la següent valoració: “Podem estar orgullosos de la feina feta: la consciència sobre l'emergència climàtica ha anat en augment. Hem fet entendre que els canvis eren necessaris per tenir una ciutat millor, més justa i pròspera. Però, sabem que encara hi ha molta feina per fer, que hem d’accelerar més l’acció de canvi”.

El nou mandat arrenca amb un full de ruta on s’identificaran les prioritats i punts de consens al voltant de tres qüestions: el nou marc de treball, els reptes i els projectes prioritaris a decidir com a ciutat, a més dels principis que han de regir el funcionament de la Xarxa en aquesta nova etapa que ara comença.

Podeu veure la sessió a través del vídeo del Plenari del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat. https://www.youtube.com/live/Opr_Io5Ni5k?feature=share

  • Compartir:

Últimes

13 de setembre 2023

Grup TERSA amplia la flota de vehicles elèctrics

12 de setembre 2023

Grup TERSA s‘uneix al Clúster de Bioenergia de Catalunya

28 de juliol 2023

Grup TERSA presenta la Memòria de Sostenibilitat 2022

18 de juliol 2023

Barcelona Energia torna a il·luminar els escenaris del Festival Grec amb energia renovable