Actualitat

Escoles + Sostenibles finalitza la celebració dels seus 20 anys

Cap d’any fora de temporada” és el nom que se li ha posat a l’acte de cloenda dels 20 anys d’Escoles + Sostenibles, un espai on s’ha volgut festejar de manera diferent – amb campanades i vestits de gala - aquest curs tan especial. Més de 1.100 alumnes de 54 centres educatius s’han connectat per seguir-lo en línia. Durant l’acte s’han repassat aquelles iniciatives dutes a terme al llarg del curs, com els tres reptes llançats als centres i el joc de descoberta “La misteriosa fuita de Co2”, que es va dur a terme del 20 de maig al 4 de juny a l’entorn dels centres, per tots els barris e la ciutat.

Aquesta celebració també ha comptat amb la presència d’Eloi Badia, regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona, que ha dedicat unes paraules d'agraïment a tota la comunitat educativa i ha posat en valor tota la tasca feta sumada  a la peculiaritat d’aquest curs.

A més, s’ha presentat en primícia el nou vídeo del programa Escoles + Sostenibles, que descriu breument què és i què ofereix el programa, explicat  per docents, alumnat i la persona responsable del programa de l’Ajuntament.

Finalment, durant aquest curs també s’ha publicat una nova edició de la guia del programa que, més enllà d'un instrument de treball per als equips educatius, vol ser un reconeixement explícit del compromís, l’esforç i la il·lusió dels gairebé 500 centres que n’han format part al llarg de la seva història.

 https://www.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/escoles-sostenibles/bulleti/603/es-publica-la-nova-guia-del-programa-escoles-sostenibles-passem-a

Escoles + Sostenibles: 20 anys estenent la cultura de sostenibilitat als centres educatius

Aquest curs 2020-2021 han format part del programa 358 centres educatius, més de la meitat dels centres de la ciutat de Barcelona, i gairebé un 70% s'hi han sumat en algun moment al llarg d’aquests 20 anys.

Escoles + Sostenibles va néixer l’any 2001, en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat. El programa implica de forma activa l’alumnat en la millora de la sostenibilitat del centre educatiu, amb projectes encaminats a fomentar la biodiversitat, els horts ecològics, el compostatge, la mobilitat sostenible, la qualitat de l’aire i l’acústica, el consum responsable i l’estalvi d’aigua i energia.


> Web dels 20 anys d’Escoles + Sostenibles https://www.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/node/13581

  • Compartir:

Últimes

03 de gener 2022

Formació en 5S al Departament de Persones i PRL

31 de desembre 2021

Nadal sostenible amb Barcelona Energia

20 de desembre 2021

Ens visiten els participants del Congrés Internacional Circular Economy Hotspot Catalonia 2021

03 de desembre 2021

Grup TERSA actualitza el seu Protocol per a la prevenció de l’assetjament