Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la navegació a la pàgina web en base a un interès legítim. No obstant això, pot canviar la seva configuració o obtenir més informació sobre aquest tractament aquí Aceptar

Actualitat

GRUP TERSA implanta la tecnologia BIM per a la planificació de projectes de construcció i muntatge

Grup TERSA ha implementat la tecnologia Building Information Modelling (BIM) per a la creació i gestió documental gràfica de les instal·lacions del Grup. El servei d’assessorament i implementació estarà a càrrec de l’empresa AREA BIM Engineering, l’adjudicació del qual és per a un període de dos anys.

La tecnologia BIM permet la generació i gestió de dades d’una infraestructura durant les diferents fases del seu cicle de vida, a través del modelatge en tres dimensions i en temps real, i l’accés a tota la informació actualitzada de cada un dels elements.

Amb la seva implementació, s’obtindran maquetes tridimensionals amb una representació detallada de les diferents parts de la instal·lació i la informació geomètrica associada (elements mesurables, elements de disseny parametritzats etc...).

La tecnologia suposa també una millora en la planificació dels projectes, ja que permet la simulació de les fases d’execució, estimació de pressupost i control de despeses. D’aquesta manera, s’obté una visió global i evolutiva del projecte.

Grup TERSA té prevista utilitzar aquest sistema en els projectes més rellevants amb els quals ja està treballant. Entre ells es troba la instal·lació del nou sistema catalítica a la Planta de Valorització Energètica (PVE)

Anteriorment, el Grup ja havia utilitzat la tecnologia en alguns dels projectes, com la instal·lació de la dessaladora a la Planta de Valorització Energètica o els nous accessos de la planta d’envasos lleugers del CTRM.

La implementació culminarà amb la integració del BIM amb el sistema de Gestió de Manteniment Assistida per Ordinador (GMAO) per optimitzar, encara més, l’operativa de de manteniment de les instal·lacions.

 

  • Compartir:

Últimes

22 de gener 2020

SIRESA i SEMESA renoven les certificacions ISO 9001 i 14001, OHSAS i EMAS

17 de gener 2020

Grup TERSA recull 160 kg de joguines en col·laboració amb la Fundació Formació i Treball

16 de gener 2020

La ciutat de Barcelona declara l’emergència climàtica

10 de gener 2020

Barcelona Energia celebra el seu primer any oferint servei a la ciutadania