Actualitat

L’AJUNTAMENT DE BARCELONA PRESENTA EL PLA CLIMA

El passat 24 d’abril es va presentar oficialment el Pla Clima 2018-2030, un instrument integrador de les estratègies i accions per abordar els reptes del canvi climàtic, a curt i llarg termini, a la ciutat de Barcelona. Amb aquest objectiu, el Pla es fonamenta en quatre eixos principals:

  • La mitigació per desaccelerar l’escalfament global amb el foment de l’estalvi, l’increment de l’eficiència energètica, la rehabilitació d’edificis i la producció d’energia renovable i local, entre d’altres.
  • L’adaptació i resiliència per analitzar com afectarà el canvi climàtic a la ciutat i poder identificar mesures d’adaptació i solucions.
  • La justícia climàtica persituar a la ciutadania i als col·lectius més vulnerables en el centre de les polítiques climàtiques.
  • L’impuls a l’acció ciutadana amb la promoció de projectes de cocreació.  

D’aquesta manera, El Pla Clima esdevé una oportunitat per convertir Barcelona en una ciutat pionera que es fa responsable de la seva contribució al canvi climàtic i que es prepara per ser menys vulnerable als seus efectes i més equitativa i participativa.

El Pla Clima ha estat elaborat a través d’un procés de coproducció amb la ciutadania i la xarxa Barcelona + Sostenible, la secretaria de la qual gestiona SIRESA. Aquest és un exemple més de les iniciatives en les quals col·labora el Grup TERSA per promoure el compromís de la ciutadania per a la sostenibilitat.

Per a més informació, consulta el Pla Clima aquí

  • Compartir:

Últimes

28 de juliol 2022

Campanya Moment Solar de SIRESA

14 de juliol 2022

Grup TERSA s’adhereix a la UNEF

07 de juliol 2022

Bones idees per canviar el món 2021

30 de juny 2022

Grup TERSA commemora el Dia Mundial del Medi Ambient