Actualitat

L’ECONOMIA CIRCULAR, PROTAGONISTA DEL CONGRÉS DE CEWEP

El darrer 20 i 21 de setembre més de 200 professionals i experts europeus de la gestió de residus, entre ells alts representants de la Comissió Europea, s’han donat cita a Bilbao durant el novè Congrés de la Confederació Europea de Plantes de Valorització Energètica (CEWEP).

La trobada, que té lloc de forma bianual, ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Espanyola d’Empreses de Valorització Energètica (AEVERSU), de la qual forma part TERSA, i de la planta de valorització de Zabalgarbi, situada a Bilbao.

L’acte ha servit d’espai d’anàlisi i debat per donar a conèixer les últimes novetats del sector a nivell europeu i des de diferents perspectives: innovació tecnològica, normativa, reducció d’emissions, recuperació de materials i percepció pública.

Així mateix, els participants han pogut visitar la planta de valorització energètica de Zabalgarbi, una de les 11 instal·lacions que formen part d’AEVERSU, i que anualment tracta unes 225.000 tones de residus no reciclables.

Economia circular i valorització energètica

Durant el Congrés, sota el lema “De residus a energia: fent possible l’economia circular”, s’ha posat en valor l’economia circular i el paper que hi juga la valorització energètica. Cal recordar que el nou paquet europeu d’Economia Circular estableix, entre d’altres objectius, l’augment de la recollida selectiva al 65% i limitar l’ús dels abocadors al 10% pel 2035.

D’aquesta manera, es posa de manifest la necessitat de fomentar la prevenció, reducció, reutilització i reciclatge dels residus per tal d’assolir els nous objectius. En aquest context, la contribució de la valorització energètica a l’economia circular pren rellevància per evitar que els residus siguin dipositats en abocadors, a més d’aprofitar el seu valor energètic per generar electricitat i/o calor.

  • Compartir:

Últimes

07 d’abril 2021

Grup TERSA renova les certificacions EMAS i ISO 9001, 14001, 45001 i 50001

25 de març 2021

TERSA realitza l’aturada tècnica anual de la Planta de Valorització Energètica per dur a terme les tasques de manteniment i millora

12 de març 2021

La primera licitació totalment electrònica del Grup TERSA ja és una realitat

11 de març 2021

Campanya de sensibilització per separar bé els residus a Ciutat Vella