Actualitat

SIRESA assumeix la gestió de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella

Des del passat mes de novembre, l’equip de Barris + Sostenibles de SIRESA gestiona l’Aula Ambiental de Ciutat Vella. Un cop més, l’Ajuntament de Barcelona, a través del districte de Ciutat Vella, ha confiat en l’expertesa de SIRESA en la gestió d’equipaments i programes d’educació ambiental per portar a terme aquest projecte. A més, el nou servei es podrà nodrir de l’experiència dels diferents departaments de Barcelona + Sostenible i establir vies de col·laboració amb altres entitats, comerços, escoles i equipaments ambientals de la ciutat de Barcelona.

L’Aula Ambiental de Ciutat Vella, que estrena nou emplaçament al Centre Cívic Barceloneta, ofereix assessorament, suport i acompanyament a tots els actors del territori en matèria de sostenibilitat, amb la voluntat d’esdevenir el centre de referència en aquest àmbit al districte de Ciutat Vella.

A més de l’oferta de programació d’activitats oberta a la ciutadania, com tallers i xerrades, formació en sostenibilitat i alimentació sostenible, o divulgació sobre la biodiversitat de la ciutat i bones pràctiques ambientals, l’aula treballa de manera transversal amb totes les àrees municipals donant suport a les polítiques i projectes del districte. Un punt destacat és l'enfocament especial en activitats destinades als més petits, col·laborant amb centres educatius, formadors i entitats socioeducatives del districte.

L’equipament s’afegeix a la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB), que ara ja sumen 19 equipaments a tota la ciutat. L’Aula Ambiental de Ciutat Vella tindrà un funcionament propi arrelat al territori del districte i enfocat a problemàtiques i polítiques de sostenibilitat específicament per a tots els barris de Ciutat Vella, de manera que tot i tenir la seu al barri de la Barceloneta, farà activitats deslocalitzades per tots els barris del districte.

Per a la gestió d’aquest servei, SIRESA ha creat un nou equip de treball format per tres professionals, dues tècniques i una coordinadora, dedicades a liderar aquesta iniciativa, amb l’objectiu de convertir l’equipament en un centre de referència per al districte de Ciutat Vella.

  • Compartir:

Últimes

22 de març 2024

Grup TERSA s’incorpora a l’associació Innobaix

11 de març 2024

SIRESA assumeix la gestió del punt d’informació d’un equipament únic: l'Hivernacle de la Ciutadella

06 de febrer 2024

Barcelona enceta un nou capítol de sostenibilitat amb la renovació del Compromís Ciutadà

25 de gener 2024

Grup TERSA produeix un 18% més d’energia renovable, mitjançant la gestió de més de 200 instal·lacions fotovoltaiques