Actualitat

SIRESA assumeix la gestió del punt d’informació d’un equipament únic: l'Hivernacle de la Ciutadella

L’Hivernacle, una de les joies del parc de la Ciutadella, va tornar a obrir les seves portes i va confiar la gestió d’un punt d’informació permanent en l’expertesa de SIRESA.

Després d’una llarga temporada tancat per rehabilitació, el passat 18 de desembre l’Hivernacle de la Ciutadella va tornar a obrir les seves portes a la ciutadania. Un equipament d’alt valor patrimonial i natural de la ciutat de Barcelona, considerat un Bé Cultural d’Interès Nacional.

La seva activitat principal consisteix a acollir plantes de la col·lecció botànica de vegetació de clima càlid, però en aquesta nova obertura ha afegit un punt d’informació permanent.

Per oferir aquest nou servei al públic, l’Ajuntament de Barcelona ha confiat una vegada més en l’expertesa de SIRESA per la seva llarga trajectòria en la gestió d’equipaments i programes d’educació ambiental, a més de l’experiència en visites guiades de departaments com Barris + Sostenibles.

L’objectiu serà divulgar el coneixement que té Parcs i Jardins sobre el verd, la biodiversitat i la gestió de la jardineria que es fa a la ciutat, així com acollir activitats divulgatives que apropin la natura i el coneixement botànic a la ciutadania.

Per dur a terme aquest nou servei, SIRESA ha posat al capdavant a un equip de 4 educadors i educadores que cobreixen el punt informatiu els 7 dies de la setmana, de 10 del matí a 8 del vespre de manera ininterrompuda. La seva experiència en atenció al públic permet donar un servei de qualitat i garantir un correcte manteniment de l’ordre de l’espai, molt necessari per coordinar altres activitats de l’edifici.

Sens dubte, tot un repte per a un equipament que pretén ser un referent en la divulgació del verd i la biodiversitat de la ciutat, i que ha superat les expectatives gràcies a un gran èxit d’acollida, amb visites guiades que van exhaurir totes les places disponibles en pocs dies i una mitjana de més de 400 persones visitants al dia.

Cerca informació sobre les visites a l'Hivernacle aquí.

  • Compartir:

Últimes

22 de març 2024

Grup TERSA s’incorpora a l’associació Innobaix

28 de febrer 2024

SIRESA assumeix la gestió de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella

06 de febrer 2024

Barcelona enceta un nou capítol de sostenibilitat amb la renovació del Compromís Ciutadà

25 de gener 2024

Grup TERSA produeix un 18% més d’energia renovable, mitjançant la gestió de més de 200 instal·lacions fotovoltaiques