Actualitat

SIRESA assumeix la gestió tècnica del nou servei de recollida de roba a domicili de l’Ajuntament de Barcelona

El Pla Residu Zero Barcelona 2021-2027 estableix l’objectiu d’assolir un 15 % de recollida selectiva de tèxtil, fita que actualment se situa en un 10,6 %, la qual cosa equival a 2.538.964 kg de roba. Per això, entre altres mesures, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la recollida domiciliària gratuïta de tèxtil amb l’objectiu d’incrementar les taxes de reutilització i reciclatge.

El servei, que va entrar en funcionament el passat 4 de febrer, està coordinat per SIRESA i facilitarà que els ciutadans i ciutadanes que vulguin desprendre's d’un mínim de cinc bosses d'escombraries de mida domèstica amb roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines, etc., ho puguin fer des dels seus domicilis particulars de forma gratuïta i tan sols trucant al 010.

Aquest servei de recollida el portaran a terme dues empreses d'inserció laboral sense ànim de lucre, Formació i Treball i Solidança. La finalitat és donar una segona vida a la roba domèstica que no se'n faci ús (reutilització i/o reciclatge), tot creant llocs de treball en col·lectius de persones vulnerables.

La recollida a domicili complementa els punts ja existents de recollida de roba i que es troben ubicats en la xarxa de punts verds de Barcelona, en alguns equipaments municipals i, sobretot, a la via pública.

L’Ajuntament de Barcelona ha confiat un cop més en SIRESA per a la gestió tècnica d’aquest nou projecte, que se suma així a l’encàrrec actual de gestió de la recollida de roba dels contenidors de la via pública a través de diverses empreses d’inserció laboral.

  • Compartir:

Últimes

28 de juny 2024

Barcelona Energia creix a l’àrea metropolitana i registra un augment del 12% en el subministrament d’energia verda

18 de juny 2024

El Grup TERSA forma part del jurat dels Premis Futur Cambra Barcelonès Nord 2024

10 de juny 2024

SIRESA posa en marxa la campanya de reducció del soroll de l’oci nocturn

03 de juny 2024

Barcelona Energia obté un 9,15 en l’enquesta de satisfacció de les persones usuàries