Actualitat

SIRESA assumeix la gestió tècnica del nou servei de recollida de roba a domicili de l’Ajuntament de Barcelona

El Pla Residu Zero Barcelona 2021-2027 estableix l’objectiu d’assolir un 15 % de recollida selectiva de tèxtil, fita que actualment se situa en un 10,6 %, la qual cosa equival a 2.538.964 kg de roba. Per això, entre altres mesures, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la recollida domiciliària gratuïta de tèxtil amb l’objectiu d’incrementar les taxes de reutilització i reciclatge.

El servei, que va entrar en funcionament el passat 4 de febrer, està coordinat per SIRESA i facilitarà que els ciutadans i ciutadanes que vulguin desprendre's d’un mínim de cinc bosses d'escombraries de mida domèstica amb roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines, etc., ho puguin fer des dels seus domicilis particulars de forma gratuïta i tan sols trucant al 010.

Aquest servei de recollida el portaran a terme dues empreses d'inserció laboral sense ànim de lucre, Formació i Treball i Solidança. La finalitat és donar una segona vida a la roba domèstica que no se'n faci ús (reutilització i/o reciclatge), tot creant llocs de treball en col·lectius de persones vulnerables.

La recollida a domicili complementa els punts ja existents de recollida de roba i que es troben ubicats en la xarxa de punts verds de Barcelona, en alguns equipaments municipals i, sobretot, a la via pública.

L’Ajuntament de Barcelona ha confiat un cop més en SIRESA per a la gestió tècnica d’aquest nou projecte, que se suma així a l’encàrrec actual de gestió de la recollida de roba dels contenidors de la via pública a través de diverses empreses d’inserció laboral.

  • Compartir:

Últimes

13 de setembre 2023

Grup TERSA amplia la flota de vehicles elèctrics

12 de setembre 2023

Grup TERSA s‘uneix al Clúster de Bioenergia de Catalunya

28 de juliol 2023

Grup TERSA presenta la Memòria de Sostenibilitat 2022

18 de juliol 2023

Barcelona Energia torna a il·luminar els escenaris del Festival Grec amb energia renovable