Actualitat

TERSA auditarà les instal·lacions solars i tèrmiques de 58 escoles bressol de Barcelona

TERSA assumirà l’auditoria tècnica de les instal·lacions solars tèrmiques de 58 escoles bressol de Barcelona. L’encàrrec s’emmarca dins de l’estratègia ‘Bressols pel Clima’, impulsada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i l’Agència d’Energia de Barcelona, que pretén desenvolupar una quarantena d’accions, amb la complicitat de tota la comunitat educativa, per lluitar contra l’emergència climàtica i fomentar canvis de manera coordinada a les 105 escoles bressol de la xarxa municipal. El pla de l’Ajuntament de Barcelona pretén cercar la màxima eficiència energètica de les escoles bressol municipals, una aposta ferma per impulsar una estratègia sostenible i buscar solucions per afrontar l’actual crisi mediambiental. 

Així doncs, TERSA durà a terme una auditoria tècnica de les instal·lacions solars i tèrmiques de quasi una seixantena d’escoles bressol de la capital catalana amb l’objectiu d’avaluar-les,  adequar-les i millorar-ne l’operativa i el funcionament. D’aquesta manera, es podrà comprovar l’estat del seu funcionament per tal de valorar l’actualització o la substitució de les instal·lacions per plaques fotovoltaiques. Aquesta acció serà el punt de partida per ’altres activitats que cercaran assolir la màxima autosuficiència energètica d’escoles bressol de la ciutat amb plaques solars tèrmiques o fotovoltaiques pròpies i que, en el cas que sigui possible, permetin compartir els excedents de consum d’energia amb altres habitatges o comunitats del barri properes.

La comunitat educativa de la xarxa de bressol municipal, formada per més de 25.000 persones, entre educadores, infants i les seves famílies, va decidir unir esforços i engegar una estratègia comuna per afrontar la crisi climàtica, sota el lema “Bressols pel Clima”, estratègia que es va presentar públicament al mes de febrer d’aquest any. Va ser així com la comunitat educativa de les bressol es va afegir al Pla d’Acció per l’Emergència Climàtica de Barcelona. Entre les accions que desplega aquesta iniciativa a part de les relacionades amb la transició energètica, també n’hi ha vinculades a l’increment del verd a les escoles, al confort tèrmic dels centres, a la reducció, la reutilització i el reciclatge, a l’alimentació sostenible, i a la sensibilització i els hàbits ambientals. (Més informació sobre l’estratègia “Bressols pel Clima” en aquest enllaç.)

Grup TERSA, empresa referent al sector i amb més de 14 anys d’experiència en gestió integral d’instal·lacions fotovoltaiques.

El 2022, Grup TERSA va gestionar de manera integral 177 instal·lacions fotovoltaiques a Barcelona i la seva àrea metropolitana, que van produir 3.935.640 kWh d’energia verda destinada, majoritàriament, a l’autoconsum. De fet, fa més de 14 anys que Grup TERSA ofereix el servei de gestió integral d’instal·lacions fotovoltaiques i actualment, és una línia estratègica i de negoci clau per a l’empresa pública, ja que previsiblement, la demanda d’aquests serveis seguirà a l’alça en els pròxims anys per tal de fer front a la transició energètica i donar resposta a la demanda de projectes sostenibles per part de la ciutadania.

Aquest nou encàrrec per part del consistori barceloní és una mostra més de la confiança de les administracions públiques en el Grup TERSA, que posen el valor la professionalitat i l’experiència de la seva oferta de serveis energètics. A més a més, queda palesa l’aposta de Grup TERSA per la generació d’energies renovables i l’eficiència energètica, tot demostrant la seva vocació de servei públic i el seu compromís amb la ciutadania i el seu entorn en l’actual context d’emergència climàtica.

 

  • Compartir:

Últimes

07 de maig 2024

S’arxiva la causa de TERSA i es confirma el compliment normatiu de la instal·lació

06 de maig 2024

SIRESA engega la campanya de sensibilització a les platges

22 de març 2024

Grup TERSA s’incorpora a l’associació Innobaix

11 de març 2024

SIRESA assumeix la gestió del punt d’informació d’un equipament únic: l'Hivernacle de la Ciutadella