Actualitat

TERSA commemora el seu 40è aniversari

L’any 1983 es constitueix l’empresa Tractament i Eliminació de Residus, SA (TERSA), que posteriorment canviaria la seva denominació a Tractament i Selecció de Residus, SA, nom pel qual es coneix actualment la companyia.

Al llarg d’aquests 40 anys, TERSA ha esdevingut un referent en el sector de la valorització de residus, l’economia circular i les energies renovables, amb un ampli ventall d’activitats com són l’explotació de la Planta de Valorització Energètica (PVE) i la Planta d’Aprofitament Energètic de Biogàs; la gestió d’instal·lacions solars fotovoltaiques, o el seu projecte més recent: la posada en marxa de Barcelona Energia, la comercialitzadora pública de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Participada per Barcelona de Serveis Municipals SA (B:SM), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i vuit ajuntaments metropolitans, TERSA opera amb vocació de servei públic per donar resposta als reptes presents i de futur en l’àmbit de la gestió de residus i la transició energètica.

Al llarg d’aquestes quatre dècades, TERSA ha implementat diversos projectes d’innovació i millora contínua per dotar les instal·lacions de les millors tècniques disponibles en el mercat, apostant per la sostenibilitat i la transparència com a valors fonamentals pel desenvolupament responsable del seu negoci.

Amb tot, TERSA, a través de les seves filials SEMESA i SIRESA, ofereix també serveis vinculats a la promoció de la sostenibilitat; al tractament i selecció d’envasos lleugers i residus voluminosos, i a la gestió de la xarxa de punts verds i deixalleries. Avui dia, més de 400 persones empleades formen part del Grup TERSA.

A continuació, repassem les fites històriques més rellevants de la companyia:

1983 Constitució de Tractament i Eliminació de Residus, SA (TERSA), que posteriorment canviaria la seva denominació a Tractament i Selecció de Residus, SA.

1997 Canvi de la composició accionarial de la societat TERSA, que esdevé una companyia de capital totalment públic.

2006 Posada en marxa de l'Ecoparc del Mediterrani; que juntament amb la PVE conformen la Planta Integral de Valorització de Residus.

2009 Inici de l’encàrrec de gestió de les instal·lacions fotovoltaiques municipals.

2008-2014 Execució dels treballs del Pla Director per a l'adequació de la PVE al nou model de gestió de residus municipals a Catalunya.

2018 Inici de l’encàrrec de gestió de la Planta d’Aprofitament Energètic de Biogàs, al Garraf.

2018 Inici de l’activitat de Barcelona Energia, la comercialitzadora pública de l’àrea metropolitana de Barcelona.

2021 Posada en marxa d’un nou sistema catalític per a la reducció d’emissions de NOx a la Planta de Valorització Energètica.

2022-Actualitat: TERSA amplia el seu accionariat amb l’entrada dels ajuntaments metropolitans de Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, el Papiol, Santa Coloma de Gramenet, i Castellbisbal.

  • Compartir:

Últimes

27 de novembre 2023

Grup TERSA suma 4 ajuntaments metropolitans nous al seu accionariat que es podran adherir al subministrament de Barcelona Energia i proveir-se d’altres serveis energètics

18 d’octubre 2023

Grup TERSA s'adhereix al Manifest per una Economia amb Propòsit

17 d’octubre 2023

TERSA auditarà les instal·lacions solars i tèrmiques de 58 escoles bressol de Barcelona

13 de setembre 2023

Grup TERSA amplia la flota de vehicles elèctrics