Actualitat

TERSA IMPLANTA UN SISTEMA PIONER PER MESURAR EL VOLUM DE RESIDUS DEL FOSSAR DE LA PVE

TERSA ha implementat recentment un nou sistema de mesura del volum de residus del fossar de la Planta de Valorització Energètica, situada a Sant Adrià de Besòs. La nova tecnologia, mitjançant làsers, permet obtenir dades en continu i de major precisió, substituint així l’antic sistema de mesura visual.
En concret s’han instal·lat dos làsers en cadascun dels ponts de les grues. Amb el moviment d’aquestes, que és constant 24 h el dia, s’escaneja el volum del fossar en temps real.
Així mateix, el sistema està connectat al programa d’anàlisi de dades (Historian), implementat el passat mes de gener a la PVE, per visualitzar no només el volum ocupat, sinó controlar aquelles zones que tenen un volum de residus per sobre dels paràmetres recomanats, aconseguint així una optimització de la gestió de la planta.
Aquest projecte, implantat pel Departament de Manteniment en col·laboració amb l’equip tècnic de planta, és pioner als centres de gestió de residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). De fet, s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar sistemes similars en altres plantes, amb l’objectiu d’optimitzar el control del volum de residus i comunicar aquesta informació a l’AMB.

En línia amb el seu compromís per una millora contínua dels processos, Grup TERSA aposta per la incorporació de noves tecnologies com aquesta per avançar cap a una indústria 4.0.

  • Compartir:

Últimes

30 de juny 2022

Grup TERSA commemora el Dia Mundial del Medi Ambient

22 de juny 2022

Diversos estudis científics i acadèmics descarten que la Planta de Valorització Energètica del Besòs suposi un risc per la salut i el medi ambient

21 de juny 2022

Prop de 400 persones celebren els actes de cloenda d’Escoles + Sostenibles

20 de juny 2022

Barcelona Energia dobla la seva cartera de clients privats durant el 2021 per tercer any consecutiu