Actualitat

TERSA IMPLANTA UN SISTEMA PIONER PER MESURAR EL VOLUM DE RESIDUS DEL FOSSAR DE LA PVE

TERSA ha implementat recentment un nou sistema de mesura del volum de residus del fossar de la Planta de Valorització Energètica, situada a Sant Adrià de Besòs. La nova tecnologia, mitjançant làsers, permet obtenir dades en continu i de major precisió, substituint així l’antic sistema de mesura visual.
En concret s’han instal·lat dos làsers en cadascun dels ponts de les grues. Amb el moviment d’aquestes, que és constant 24 h el dia, s’escaneja el volum del fossar en temps real.
Així mateix, el sistema està connectat al programa d’anàlisi de dades (Historian), implementat el passat mes de gener a la PVE, per visualitzar no només el volum ocupat, sinó controlar aquelles zones que tenen un volum de residus per sobre dels paràmetres recomanats, aconseguint així una optimització de la gestió de la planta.
Aquest projecte, implantat pel Departament de Manteniment en col·laboració amb l’equip tècnic de planta, és pioner als centres de gestió de residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). De fet, s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar sistemes similars en altres plantes, amb l’objectiu d’optimitzar el control del volum de residus i comunicar aquesta informació a l’AMB.

En línia amb el seu compromís per una millora contínua dels processos, Grup TERSA aposta per la incorporació de noves tecnologies com aquesta per avançar cap a una indústria 4.0.

  • Compartir:

Últimes

02 de novembre 2021

Barcelona Energia rep un increment de consultes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

28 d’octubre 2021

Tret de sortida del projecte de millora contínua al CTRM

20 d’octubre 2021

Escoles + Sostenibles comença un nou curs amb l’alimentació sostenible com a fil conductor

01 d’octubre 2021

Actuació de millora a la Planta d’Aprofitament Energètic de Biogàs