Actualitat

TERSA realitza l’aturada tècnica anual de la Planta de Valorització Energètica per dur a terme les tasques de manteniment i millora

TERSA, companyia pública de gestió de serveis ambientals relacionats amb l’economia circular i que està participada per l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona ha aturat l’activitat de la seva Planta de Valorització Energètica (PVE), situada a Sant Adrià de Besòs, per a realitzar tasques de manteniment preventiu i correctiu. L’objectiu de la parada és assegurar el bon funcionament de les instal·lacions i introduir noves tecnologies per tal de millorar la seva efectivitat i eficiència.

L’aturada tècnica, que TERSA realitza de forma anual i que suposa una inversió aproximada de 2 milions d’euros, permet executar treballs de caràcter preventiu i correctiu que només es poden realitzar quan la planta no està en funcionament. Entre les actuacions que es portaran a terme durant aquest període, s’hi troba la revisió i reparació de material refractari i tubs de caldera, la verificació del sistema de vàlvules i de combustió, cremadors, bufadors i instal·lacions de rentat de gasos, entre d’altres.

D’altra banda, la companyia posarà en marxa nous projectes a la planta. Es realitzarà la instal·lació de noves vàlvules d’arrencada i seguretat que permetran un millor control i ajust de la pressió a caldera. També es substituiran els relés de protecció de transformadors i interruptors per uns de nova generació que permeten una completa connectivitat i l’obtenció de dades del funcionament.

A més a més, aquest any, les operacions de manteniment es complementaran amb una intervenció específica per a la posada en marxa del nou sistema catalític per a la reducció de NOx, les obres del qual es van iniciar durant l’any 2020 i que està previst que entri en funcionament durant el mes d’abril.

Aquesta aturada de manteniment es donarà per acabada de forma total a principis d’abril amb l’arrencada progressiva de les tres línies de combustió. Tots els treballs s’efectuaran sota les mesures de seguretat i prevenció establertes contra la Covid-19.

D’aquesta manera, l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i TERSA segueixen amb el seu compromís de millora contínua, revisant tots els seus processos i optimitzant-los amb la implantació de les últimes tecnologies.

  • Compartir:

Últimes

07 d’abril 2021

Grup TERSA renova les certificacions EMAS i ISO 9001, 14001, 45001 i 50001

12 de març 2021

La primera licitació totalment electrònica del Grup TERSA ja és una realitat

11 de març 2021

Campanya de sensibilització per separar bé els residus a Ciutat Vella

02 de març 2021

Els Mercats Municipals de Barcelona aposten per l’eficiència energètica i l’estalvi econòmic dels seus comerciants amb Barcelona Energia