Actualitat

Una maleta pedagògica per afrontar l’emergència climàtica

Les 21 escoles de la ciutat adherides al projecte “Adaptar escoles al canvi climàtic a través del verd, el blau i el gris” van rebre el passat 21 d’octubre, a l’Espai Jove La Fontana, aquestes noves maletes pedagògiques.

Les maletes, que van dirigides a l’alumnat d’entre 3 i 12 anys, inclouen diferents materials i recursos didàctics, tant en format físic com en digital, sobre com afrontar l’emergència climàtica des de les aules d’una forma lúdica i dinàmica.

També se n’acompanyen d’un manual d’ús per al professorat titulat “El repte de l’emergència climàtica. Guia informativa i proposta d’activitats educatives”, que permet organitzar les activitats segons l’edat del alumnat i tractar 3 temes sobre l’emergència climàtica amb diversos materials pedagògics: “Parlem del canvi climàtic”, “La crisi climàtica ja ens afecta” i “Reaccionem a l’emergència”.

El projecte, que reconeix la participació d’aquestes 21 escoles i l’esforç que han fet per dur a terme el programa, està liderat per l’Ajuntament de Barcelona i finançat per l’Urban Innovation Action (UIA) de la Comissió Europea. Entre d’altres fites, s’ha aconseguit que 11 centres educatius de la ciutat es transformin en refugis climàtics oberts a la ciutadania.

Els propers anys seran decisius per al futur climàtic del planeta. L’educació i la implicació de les escoles són essencials i imprescindibles per tal de millorar el nostre futur i el dels qui vindran. És per això que la maleta convida tots els centres educatius a ser partícips de la resposta a l’emergència climàtica, que ja és una realitat.

  • Compartir:

Últimes

03 de gener 2022

Formació en 5S al Departament de Persones i PRL

31 de desembre 2021

Nadal sostenible amb Barcelona Energia

20 de desembre 2021

Ens visiten els participants del Congrés Internacional Circular Economy Hotspot Catalonia 2021

03 de desembre 2021

Grup TERSA actualitza el seu Protocol per a la prevenció de l’assetjament