Actualitat

AEVERSU ES SUMA A LA SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS 2018

L’Associació Espanyola d’Empreses de Valorització Energètica (AEVERSU) s’ha sumat, un any més, a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018. D’aquesta manera, entre els dies 17 i 25 de novembre, les entitats adscrites a questa organització (10 a Espanya i 1 a Andorra) portaran a terme diferents accions amb l’objectiu de promoure la prevenció com a primer pas per avançar cap a una gestió dels residus més sostenible.
Les activitats s’orientaran principalment cap al consum responsable i la menor generació de deixalles, contribuint d’aquesta forma a reduir les males pràctiques d’utilitzar i tirar, pròpies d’un model lineal, i avançar cap a un model circular.
Entre les activitats previstes, es troba la projecció de pel·lícules mediambientals orientades a escolars, la participació en seminaris sobre economia circular i jornades formatives sobre la gestió de residus perillosos, l’edició de manuals específics de bones pràctiques i un receptari per reduir el malbaratament alimentari, així com la difusió de vídeos infantils sobre les quatre erres (Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Recuperar Energèticament la part no reciclable).
En aquest sentit, i a través de totes les accions desplegades, es recordarà al públic la importància d’aprofitar al màxim els productes a través de la reutilització i de participar activament en el sistema de recollida selectiva per a promoure el reciclatge de les diferents tipologies de residus, sometent la fracció no reciclable a un procés de valorització energètica; un sistema amb el que s’aprofita, d’una forma neta i respectuosa amb l’entorn, l’energia que conté el residu per la seva conversió en calor i electricitat. D’aquesta manera, es propicia una menor dependència dels combustibles fòssils i s’evita l’ús de l’abocador, l’opció menys desitjable pel seu impacte negatiu sobre el medi ambient i la salut pública.

  • Compartir:

Últimes

30 de juny 2022

Grup TERSA commemora el Dia Mundial del Medi Ambient

22 de juny 2022

Diversos estudis científics i acadèmics descarten que la Planta de Valorització Energètica del Besòs suposi un risc per la salut i el medi ambient

21 de juny 2022

Prop de 400 persones celebren els actes de cloenda d’Escoles + Sostenibles

20 de juny 2022

Barcelona Energia dobla la seva cartera de clients privats durant el 2021 per tercer any consecutiu